De NFM van 2001 werd gewonnen door:
Dames: Nynke Galama
Senioren: Remco vd Berg
Junioren: Bart Helmholt
Jongens: Jarno Knijff
Veteranen: Douwe Bult
De prijsuitreiking werd verricht door: Rense Westra
Thema: spelen en spelletjes

 

Senioren
Remco v/d Berg
17.62
Dames
Nynke Galama
14.25
Junioren
Bart Helmholt
17.24
Jongens
Jarno Knijff
15.64
Veteranen
Douwe Bult
15.04


 

 

Thema: Spelen en Spelletjes

Op zaterdag 28 juli wordt voor de dertiende keer de Nationale Fierljep Manifestatie gehouden op het fierljepterrein in It Heidenskip. Het grootste ééndaagese internationale fierljepevenement te wereld waar iedereen aan mee mag doen.

Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor spelen/spelletjes. Alle nevenactiviteiten staan in het teken van dit thema:

1. Speksteen houwen.
2. Met een zeilpraam over de prachtige meren.
3. Poppenkast.
4. 40 kilo lego.
5. Tumblingbaan & Trampoline.
6. Draaimolen & Zweef.
7. Skeeler elfstedentocht door het mooie Heidenskip.
8. Modelvliegen.
9. ‘Duckrace’, de fantastische hoofdprijs is een
gezinsarrangement in het Kameleondorp in Terherne.

Uiteraard is er ’s avonds de grote finale van een hele dag fierljeppen.

Na afloop is er N.F.M. POP in de feesttent met medewerking van:
Dj-TEAKE & IDEAL SONS

Remco v.d. Berg prolongeert NFM-titel

Remco v.d. Berg uit Lopikerkapel heeft zaterdag 28 juli voor de tweede achtereenvolgende maal de Nederlandse Fierljep Manifestatie in It Heidenskip gewonnen. In de allerlaatste sprong van de seniorenklasse zette hij 17.62 neer, waarmee hij kampioen werd. Tweede werd Erik Bos uit Bodegraven, derde Rients van de Wal uit Workum.

Het venijn zat duidelijk in de staart bij de finale van de NFM. Bij de dames sprong Nynke Galama uit It Heidenskip een prachtig persoonlijk record van 14.25 en werd daarmee kampioen. Tweede werd Jantina de Vreeze uit Blauwhuis, derde Jildou Postma uit IJlst.

Bij de jongens waande Piet Scherjon uit Burgum zich al kampioen. Hij werd in de laatste sprong van deze klasse echter afgetroefd door Jarno Knijff uit Kamerik. Deze won met 15.64. Ysbrand Galama uit It Heidenskip werd derde.

Ook Pieter Coehoorn uit Buitenpost dacht al aan het gouden NFM-hangertje, na een nieuw persoonlijk record van 17.17. Bart Helmholt perste er in de (alweer) laatste sprong echter nog een 17.24 uit. Derde werd Niek Roorda uit Akkrum.

De wedstrijd werd onder ideale omstandigheden gehouden. De hele dag door was het stralend weer en was er veel publiek. Dit kon zich niet alleen vermaken als toeschouwer van het fierljeppen, er waren ook allerlei nevenactiviteiten om met name de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. De NFM werd afgesloten in de feesttent door de Workumer band Ideal Sons en DJ-Teake.