De NFM van 1997 werd gewonnen door:
Dames: Antke vd Wal
Senioren: Bjinse Wolters
Junioren: Ben Helmholt
Jongens: Mark van Houten
De prijsuitreiking werd verricht door: ?
Thema: luchtvaart

Senioren
Bjinse Wolters
18,41
Dames
Antke v/d Wal
14,65
Junioren
Ben helmholt
17, 27
Jongens
Mark van Houten
15.61
 

 

De ljeppers die in de finale mee mochten door waren niet de eersten de besten, Bjinse Wolters, Antke van der Wal, Remco Veenstra en Martijn van der Werf waren enkele toppers. Waren dit de mensen die met de hoogste eer gingen strijken? Nee, niet allemaal! Niek Roorda opende de jongens finale met een prachtige 15.08 en iedereen dacht dat hij een gouden hanger in ontvangst mocht nemen tot… het moment dat Mark van Houten zijn subliem uitgevoerde sprong na 15.61 zag eindigen.
Bij de junioren waren het Remco Veenstra en Evert van der Wal die het titelgevecht uitvochten, maar zij hadden niet op Ben Helmholt gerekend. In zijn allerlaatste sprong perste hij er een nieuw persoonlijk record van 17.27 en de winnende afstand uit.
De topsprongen bij de heren senioren lieten lang op zich wachten. De 17.37 van Hendrik B. Haanstra zette de toon voor de laatste serie sprongen. Bjinse Wolters putte hier energie en inspiratie uit en ljepte naar het NFM record van 18.41.
De damesklasse werd gedomineerd door Nederlands record houdster Antke van der Wal. De 14.65 die zij liet noteren was meer dan genoeg voor de hoogste NFM trede en een gouden hanger.

Thema: In het teken van de luchtvaart

Naast het fierljeppen heeft de organisatie nog talloze activiteiten georganiseerd. Voor de kleintjes is er speciaal een klein zwembadje aangelegd. Voor de grotere kinderen en de ouderen is er het kanovaren, het spijker slaan en het maken van een helikopterrondvlucht. U ziet, de hele dag volop activiteiten.