De NFM van 2007 werd gewonnen door:
Dames Liesbeth de With
Senioren: Ysbrand Galama
Junioren: Alwin Fonk
Jongens: Cornelis de Bruijn
Veteranen: Rimmer Abma
De prijsuitreiking werd verricht door: ?
Thema: Las Vegas

NFM It Heidenskip in Las Vegas style

Fierljeppen en cultuursport of topsport? Dit is de vraag en waar de meningen over verschillen. Sinds de komst van de carbonpolsstokken zijn de fierljepprestaties over de gehele linie verbeterd. De 20 metergrens werd geslecht en de 21 metergrens komt in zicht. De carbonpolsstok heeft dit mogelijk gemaakt. Hoe zal de Nationale Fierljep Manifestatie hier van kunnen profiteren.

Het 450 inwoners tellende dorp in de Zuidwesthoek van Friesland heeft een toplocatie als het om fierljeppen gaat. Een tak van de atletiek die te vergelijken is met polsstokhoogspringen maar dan moeilijker. Het doel is om met een polsstok van carbon zover mogelijk over een speciaal aangelegd waterbassin te springen. Gedurende de periode eind mei tot en met augustus organiseert de fierljepforiening It Heidenskip tal van wedstrijden waaronder de Nationale Fierljep Manifestatie.

“Fierljepforiening It Heidenskip” organiseert voor de 19e maal de Nationale Fierljep Manifestatie. De meest uitzonderlijke fierljepdag van het land. Dat fierljep minnend Nederland massaal naar It Heidenskip afreist geeft aan dat het concept van deze dag een succes is. Ruim 150 fierljeppers uit binnen- en buitenland komen naar It Heidenskip om deel te nemen aan het allermooiste kampioenschap van Nederland. In tegenstelling tot de officiële fierljepwedstrijden hoeft men zich voor dit evenement niet te plaatsen en niet lid te zijn van het Frysk Ljeppers Boun of de Polsstokbond Holland. Het is een open wedstrijd waar een ieder aan mee mag doen. Enige sportieve aanleg en durf zijn capaciteiten om deel te kunnen nemen

Elk jaar weet de NFM commissie een thema te koppelen aan deze legendarische fierljepdag. Dit jaar staan alle activiteiten in het teken van Las Vegas. Voor iedereen is er de gehele dag iets te doen. Voor klein en groot heeft men talloze activiteiten georganiseerd. Zo zijn er oa een klimwand, een goktocht, Minze Dyksma de goochelaar, springkussen, grijpautomaten, boxbal, grabbelton, draai- en zweefmolen, ballenbad een echte wedding chapel. Voor de mensen die denken te weten hoeveel de totale kampioensafstand gaat worden is er de fierljepgok. Ondanks de hoeveelheid aan activiteiten meende de NFM commissie dat, onder begeleiding, ook een casino met poker en blackjack niet mocht missen.

Het meest belangrijke onderdeel van deze dag is natuurlijk het fierljeppen. In vijf categorieën strijden de ljeppers en ljepsters om de gouden, zilveren en bronzen NFM hangers, een prachtige krans en de eeuwige roem.

Alleen de beste fierljeppers zijn avonds finale te zien. Om de spanning voor het kampioenschap te verhogen heeft de organisatie besloten om na twee finale sprongen alleen de beste ljeppers per categorie door te laten gaan voor de ultieme strijd om het kampioenschap.

De Nederlandse fierljeptop zal op 28 juli zich van zijn beste zijde laten zien en u laten genieten van een prachtige fierljepdag.