De NFM van 1998 werd gewonnen door:
Dames Antke vd Wal
Senioren: Rients vd Wal
Junioren: …. vd Wal
Jongens: Niek Roorda
Veteranen: Klaas Leijstra
De prijsuitreiking werd verricht door: Gerhard Vlieger
Thema: Friesland 500 jaar

Senioren
Rients v/d Wal
17.89
Dames
Antke v/d Wal
13.70
Junioren
….vd Wal
16.77
Jongens
Niek Roorda
15.01
Veteranen
Klaas Leistra
15.09

 

THEMA: FRIESLAND 500 JAAR

Al tien jaar lang wort er op de laatste zaterdag van juli de NFM gehouden. Een fierljepdag waarop een ieder kan en mag komen fierljeppen. Het verbreden van de sport op een hele leuke en gezellige manier. De Nationale Fierljep Manifestatie heeft elk jaar een ander thema. 1998 staat in het teken van Fryslân 500. Het grootste fierljep (polstok verspring) evenement van Nederland.

In It Heidenskip is het dan echt fierljepdag en kunt u kijken naar en genieten van deze prachtige sport.

Naast het fierljeppen heeft de organisatie nog talloze activiteiten georganiseerd: Voor de kinderen is er speciaal een klein zwembadje en een draaimolen.
De ouderen mogen hun krachten loslaten op de 7.20 meter hoge klimmast of een ritje maken met een friese aanspanning.
Tijdens deze dag kunt u plastic eendjes huren voor slechts ƒ 1,-. Deze eendjes worden ’s avonds in het fierljepbassin losgelaten en moeten op een doel afzwemmen. De te winnen prijs is niet Mals!!!

Dat het spectaculaire fierljeppen dat niet alleen populariteit geniet bewijst het internationale deelnemersveld. Deelnemers uit België, Engeland en Nieuw-Zeeland hebben op de schansen gestaan. Van hen zullen we ook een aantal terug zien. Voor veel fierljeppers is het meedoen aan deze fierljepdag belangrijker dan het winnen ervan. De gehele dag wordt er gefierljept. ’s Ochtends om tien uur starten de voorrondes. De voorrondes geven de fierljeppers ruimschoots de kans zich te plaatsen voor de finale. Alleen de allerbeste fierljeppers krijgt u s avonds in de finale te zien. De finale waarin de ljeppers alle risico’s zullen nemen om het maximale uit hun sprong te halen.

De jongens, dames, junioren en herensenioren zullen tot het uiterste gaan om op de hoogste trede van het podium te komen.Nieuw dit jaar is de categorie herensenioren die 40 jaar of ouder zijn. Een nieuwe wedstrijd voor de enthousiaste ervaren ‘ouwe’ rotten. Ook zij willen net als alle andere fierljeppers graag de eeuwige NFM roem, felicitaties, applaus, zoenen, bloemen en de gouden hanger in ontvangst nemen.

Tijdens de finale kan men tegen een kleine vergoeding gokken wie de winnaars van 1998 zullen worden. Van de opbrengst gaat het grootste gedeelte naar het door de vereniging geadopteerde Foster Parents kindje. Het resterende bedrag wordt verdeel onder de eventuele winnaars.Mocht u nu enthousiast geworden zijn, kom dan op zaterdag 25 juli 1998 naar it Heidenskip om deze prachtige fierljepdag in levende lijve mee te mak