logo-polsbroekerdam.jpg
2017-05-22 9:28

Maik Backx laat winst polsstokverspringen uit handen glippen

Afgelopen zaterdag werd in Polsbroekerdam om de Groene Vakwinkel-Bokaal gesprongen. Vanaf de eerste sprong ging Erwin Timmerarends (Montfoort) aan kop in deze wedstrijd.

Met een soepele sprong kwam hij al in zijn eerste sprong tot 19.02 meter, welke hij in zijn derde sprong nog wist te verbeteren tot 19.45 meter. Maik Backx (Haastrecht) wist Timmerarends in de finale bijna van de troon te stoten. Met een zeer acrobatische sprong, inclusief volledige ronde om de stok, kreeg Backx de kans om over de verste afstand heen te springen. De normaliter zeer snel klimmende Backx vergat echter de stok volledig uit te klimmen, waardoor hij bleef steken op een afstand van 19.15 meter. Derde werd Rian Baas (Oudewater) met 18.74 meter.

De polsstok-toppers kregen te maken met een lastige, straffe wind. Dit deerde voornamelijk Ricardo Faaij niet om een mooie afstand neer te zetten. Met 19.07 meter zette de Haastrechtenaar de eerste 19-meter van zijn seizoen neer. Het lijkt er op dat hij de concurrentie ver voor blijft. In de wedstrijd werd Ronald van Bemmel (Utrecht) tweede met een afstand van 16.30. Opvallend was ook de prestaties van junioren in de tweede klasse te noemen. Hierin kwamen Davy de Wit (Utrecht) en Lucas van Eijk (Haastrecht) tot nieuwe persoonlijke records, respectievelijk 17.35 meter en 17.10 meter.

In de damesgroep blijft Dymphie van Rooijen (Harmelen) oppermachtig. In haar tweede sprong kwam van Rooijen tot 15.89 meter, waarmee ze de voorronde winnend afsloot. Tijdens de voorronde kwamen Fabiënne Overbeek (Benschop) en Kimberley Engelhard (Haastrecht) met sprongen van over de 14 meter nog enigszins in de buurt. Tijdens polsstokverspring-wedstrijden gelden voorronde sprongen voor het De Samenwerking-klassement. Vervolgens krijgen springers in de finale nog twee kansen om de titel van de dag binnen te slepen.

Reinier Overbeek (Benschop) wist de jongens-wedstrijd te winnen met een afstand van 17.50. Op zijn thuisschans bleef hij hiermee Timon de Haay (Lopik). Op de woensdagavond wedstrijd in Vlist wist Chris Anker (Vlist) zijn persoonlijke record sterk te verbeteren. Hij kwam tot 17.72 meter, echter wist hij zijn goede vorm niet vast te houden tijdens de Groene Vakwinkel-Bokaal. Op de woensdagwedstrijd wist ook junior Richard van Bemmel (Utrecht) zijn beste afstand ooit neer te zetten (17.71 meter.

Aankomende week zal het springerskamp zich verplaatsen naar Jaarsveld. Op zaterdag vind om 14.30 uur het Kampioenschap van Jaarsveld plaats bij recreatieterrein Salmsteke.