logo-jaarsveld.jpg
2016-05-29 23:01

Maik Backx heerst in Jaarsveld.

Agelopen zaterdag werd er voor de 32ste keer gesprongen om het kampioenschap van Jaarsveld. Onder ideale omstandigheden-weinig wind en een lekker zonnetje- schotelden de spring(st)ers het publiek een mooie wedstrijd voor, waarbij Maik Backx bij de senioren als een keizer heerste over de wedstrijd.

Al in de voorronde kwam de 22 jarige springer uit Haastrecht tot een geweldige 19.15m, slechts 7 cm verwijderd van zijn persoonlijk record, maar in de laatste sprong van de middag verpulverde hij dat p.r. alsnog en bracht het op een formidabele 19.67m en pakte zo voor het eerst in zijn carrière een dagtitel bij de senioren. Het zilver ging met 19.11m naar Erwin Timmerarends (Montfoort) En Jaco de Groot (Woerden) sprong zich met 18.44m naar het brons.

Bij de junioren stak Paul van Meijeren er deze middag met kop en schouders bovenuit. De 20 jarige springer uit Zegveld pakte met 18.05m de titel. Daniel Cluistra (Oudewater) bleef daar met 16.07m ver uit buurt maar pakte wel de tweede plek, de derde plek was met 15.51m voor Remco Benschop (Snelrewaard).

De jongens maakten er deze middag een geweldige mooie wedstrijd van. Met een formidabel nieuw p.r. van 17.63m (ook nog eens een kampioensschapsrecord) ging de titel uiteindelijk naar Bas van Leeuwen uit Woerden. Reinier Overbeek sprong zicht 17.25m naar het zilver. De 13 jarige Benschopper deed dat met een fraaie afstand van 17.25m. Titelverdediger Jelle Timmerman uit Linschoten pakte nu met 16.46m het brons.

Demi Groothedde opende de wedstrijd bij de dames met een geweldig nieuw persoonlijk record van 14.82m. Het was echter niet genoeg voor de 13 jarige thuisspringster, want voor de zevende keer in haar carrière pakte Dymphie van Rooijen de titel in deze groep. De Harmelense deed dat met 15.34m en ook dat betekende een nieuw kampioensschapsrecord. Carina den Hartogh, die voor het eerst weer in actie kwam, pakte met 14.01m de derde plek.

Volgende week wordt er gesprongen in Linschoten. Vanaf 14.30 uur wordt er gestreden om de V.K.P. Beveiligingstechniek Trofee.