2015-07-19 7:59

Nieuw Nederlands Junioren-record voor Erwin Timmerarends

Afgelopen zaterdag 18 juli 2015 heeft Erwin Timmerarends (Montfoort) bij de JEVA-Bokaal in Polsbroekerdam een nieuw Nederlands Record gesprongen.

Wat al een tijdje in de lucht hing, is er tijdens deze fabuleuze sprong uit gekomen. In zijn tweede sprong van de wedstrijd kwam hij al tot 19.16 meter. Echter in zijn derde sprong maakte hij een sprong die zo goed als perfect was. Timmerarends landde uiteindelijk op 20.65 meter. Hiermee verbeterde hij het 9 jaar oude record van Jaco de Groot. Hij kwam toen tot een afstand van 20.41 meter.

Op de accommodatie waren de omstandigheden goed, met een lichte wind en een goede temperatuur. Hiernaast was er veel publiek afgekomen op de JEVA-Bokaal. Timmerarends wist hen goed te vermaken en maakte het gehele publiek in extase. Echter denkt hij zelf dat dit nog niet zijn ultieme sprong was: 'In Zegveld heb ik de stok nog verder staan. Dit kan er voor zorgen dat ik nog meer afstand kan pakken. Vandaag was ik dus niet op de absolute top van mijn kunnen.'

Met zijn Nederlandse Record laat Timmerarends ook zien klaar te zijn voor de grote wedstrijden. De reeks begint met het NFM op 25 juli in It Heidenskip (Friesland). Vervolgens zijn 8 augustus het Hollands Kampioenschap (Jaarsveld) en 22 augustus het Nederlands Kampioenschap (Vlist).