logo-NFB.jpg
2015-07-05 23:51

Knappe prestatie Hollandse Polsstokverspringers tegen Friesland

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse Tweekamp plaats tussen Holland en Friesland. Hierbij mogen beide districten een selectie maken van haar beste springers.

De senioren- en damescategorie mogen 8 springers mee doen, bij de jongens en junioren 4 springers. Jarenlang was Friesland hierin de bovenliggende partij. Holland won echter voor de derde keer in vier jaar tijd van de Friezen.

Bij de senioren voerden Jaco de Groot (Woerden) en de Friese topspringer Bart Helmholt, als vanouds, een strijd uit. Bart Helmholt won de individuele wedstrijd en ook in totaal waren de Friezen te sterk met 1.53. Leider van het De Samenwerking-klassement Rian Baas liep eerder in de week een blessure op en was niet op tijd hersteld voor de wedstrijd. Als verwacht ging de strijd bij de dames tussen Dymphie van Rooijen (Harmelen) en de Friezin Marrit van der Wal. De Hollandse won de wedstrijd bij de dames met een sprong van 15.89 meter. Het Ouderwaterse talent Joriene Baas werd derde met 14.67 meter. De Hollandse dames wonnen met 1.25 meter.

Junior Erwin Timmerarends uit Montfoort was de grote man in de juniorengroep. Met een schansrecord van 19.73 meter zorgde hij er mede voor dat Holland een winst behaalde van 1.39 meter de juniorencategorie. Ook noemenswaardig zijn de prestaties van Ricardo Faaij (Haastrecht) en Paul van Meijeren (Zegveld). Zij sprongen beide de 18 meter.

In de jongenscategorie was er een spannende strijd gaande, welke uiteindelijk werd gewonnen door de Fries Jesper Demmer. Hij sprong drie persoonlijke records waarvan 16.41 meter zijn verste was. De Hollandse jongens wisten de strijd wel te winnen met 0.98 meter voorsprong.

Uiteindelijk won Holland de Tweekamp met een verschil van 2.09 meter.