logo-jaarsveld.jpg
2015-06-29 11:57

GPI-bokaal prooi voor Erwin Timmerarends.

Afgelopen zaterdag streden de polsstokverspringers om de GPI-bokaal in Jaarsveld. Junior Erwin Timmerarends sprong onder moeilijke omstandigheden de verste afstand van de middag.

De temperatuur was goed, maar de harde wind gooide roet in het eten om er een topwedstrijd van te maken. De 20 jarige atleet uit Montfoort sprong in de laatste sprong van de middag naar een geweldige afstand van 19.35m en troefde daarbij iedereen, de senioren incluis, af. Haastrechtenaar Ricardo Faaij had met drie 17m sprongen de beste serie van de middag maar bleef met 17.86m steken op een tweede plek. Paul van Meijeren, uit Zegveld pakte met 17.27m het brons.

Na eerder al het kampioenschap van Jaarsveld op zijn naam te hebben geschreven pakte Theo van Kooten voor de tweede keer dit seizoen een dagtitel in Jaarveld. Na 18.75m lande de 46 jarige Haastrechtenaar in het zandbed. Plaats en clubgenoot Maik Backx pakte met 18.51m het zilver, en thuisspringer Bastiaan de Bruijn greep met 17.98m het brons.

Eén droogsprong was voor Daniel Cluistra, uit Oudewater, deze middag genoeg om de titel bij de jongens in de wacht te slepen. Zijn 16.09m was voldoende voor zijn vierde dagtitel dit seizoen. Chris Anker, uit Vlist, spong zich met een prachtig nieuw persoonlijk van 15.82m naar de tweede plaats en ook Reinier Overbeek, uit Benschop, sprong een nieuw p.r. en werd met 15.51m derde.

Bij de dames was het goud, met 15.28m voor Dymphie van Rooijen. Het was alweer de tiende dagtitel voor de 25 jarige springster uit Harmelen. Het zilver was met 14.26m voor Joriene Baas uit Oudewater, en met 13.94m ging het brons naar Jessica Snoek eveneens uit Oudewater.

Volgende week gaat de polsstokkaravaan naar het Friesse Burgum en strijden zij tegen hun Friesse opponenten in de Jaarlijkse tweekamp Friesland-Holland.