logo-linschoten.jpg
2015-06-23 9:43

Verre afstanden bij Polsstokverspringen in Linschoten

Tijdens de wedstrijd om de Installatiebedrijf van der Vaart Bokaal in Linschoten werden afgelopen zaterdag veel persoonlijke- en seizoenrecords gesprongen.

De Bokaal ging bij de Senioren Topklasse naar Jaco de Groot (Woerden) die in de finale een geweldige sprong maakte van 20.77 meter. Dymphie van Rooyen (Harmelen) won bij de dames met een seizoenrecord van 16.26. In Friesland won Marrit van der Wal (It Heidenskip) de wedstrijd met een geweldige afstand van 17.02 meter. Hiermee weet ze dus als eerste dame ooit over de magische grens van 17 meter te springen.

Bij de Junioren was Erwin Timmerarends (Montfoort) met een seizoenrecord van 19.68 oppermachtig. Het laat zien dat hij dit seizoen kans zal maken om het Nederlandse Record van Jaco de Groot (20.41 meter) te verbreken.

Ook bij de Jongens Topklasse werd er sterk gesprongen. De verschillen waren gering, uiteindelijk was Daniel Cluistra (Oudewater) met een persoonlijk record van 16.72 meter de winnaar. In alle categorie├źn werd er dus erg sterk gesprongen.

Bij de klassementswedstijden won Matthijs van Rooijen (Harmelen) met een Seizoen record van 17.79 het goud. Kimberly Engelhard (Haastrecht) sprong 13.65 en won bij de Dames A het goud.

In de avond werd de tweede klasse en de jeugdwedstrijd gesprongen. Hier won bij de Junioren A Niels van der Kroef (Linschoten). Bij de jongens A werd Lucas van Eijk (Haastrecht) eerste met een persoonlijk record van 14.88.

Bij de Dames B ging de eerste plaats naar Britt Ottingh (Moordrecht) en de eerste plek voor de Jongens B was voor Martijn Kamphof (Linschoten).

In de Mixklasse A won Teus Korevaar (Schoonhoven) met 15.62 en de eerste prijs voor de Jongens C was voor Marcel Tukker (Montfoort) die 14.02 sprong.