2014-06-15 13:37

Dames van Polsbroekerdam domineren bij de Nationale Competitie

Afgelopen zaterdag vond in Jaarsveld de eerste wedstrijd polsstokverspringen plaats in het kader van de nationale competitie

Deze competitie bestaat over een serie van vijf wedstrijden. Per categorie nemen de beste 8 springers uit Holland en Friesland het tegen elkaar op. En in tegenstelling tot de reguliere wedstrijden bestaat deze wedstrijd uit 3 categorieën, te weten junioren (t/m 18 jaar) senioren en dames.

Het podium bij de dames bestond louter uit leden van de afdeling Polsbroekerdam. Al vroeg in de wedstrijd sprong Liesbeth de With 14.07m en ging daarmee lange tijd aan de leiding. Op eind van de wedstrijd werd ze echter alsnog voorbijgestreefd door Wendy Helmes, die met 14.28m tweede werd, en Dymphie van Rooijen die het goud pakte met 14.39m.

Bij de senioren bestond het podium alleen uit leden van het FLB. De eerste sprong van Oane Galema was, met een prachtige 20.56m, meteen het goud waard. Hoe de andere springers het ook probeerden, er was er geen één die ook maar in de buurt kwam. Nard Brandsma pakte met 19.09m het zilver, en regerend Nederlands kampioen Thewis Hobma sprong zich met 19.03m naar de derde plek.

De eerste plek bij de junioren ging naar Ricardo Faaij. De man uit Haastrecht sprong 17.16m. Met 16.85m pakte Jan Teade Nauta uit IJlst het zilver, en met 16.71m pakte de jonge Robert Benschop, uit Snelrewaard, het brons.

De volgende wedstrijd in deze competitie is zaterdag 28 juni om 14.30 uur in Burgum.