logo-linschoten.jpg
2013-07-15 12:49

Veehandel Spruit bokaal weer een succes

Linschoten zaterdag 13 juli 2013. De Veehandel Spruit bokaal, een wedstrijd waar gewoonlijk ver gesprongen wordt. Het was heerlijk weer dus dat beloofde veel goeds. Ook dit jaar was de Veehandel Spruit bokaal weer een succes.

Bij de senioren besliste Jaco de Groot in zijn eerste sprong de wedstrijd. 19,90 meter kwam er op de borden. Uiteindelijk bleek dit zelfs genoeg te zijn om de finale mee te winnen en er met de beker vandoor te gaan. Daarna werd het bij de senioren strijden voor de tweede, derde en vierde plek, tussen Sander van Vliet, Jan-Willem de groot en Bastiaan de Bruijn. Waarbij Sander van Vliet in zijn laatste sprong in de voorrondes toch een hele mooie 18,41 meter op de score borden kon plaatsen. Hiermee werd hij tweede. Jan-Willem de groot werd derde met 17,71 meter en Bastiaan de Bruijn werd vierde met een hele mooie reeks van 17,5 meter, met als hoogste 17,66 meter.

Als vijfde in de finale kwam Corne Spruit. Bij de Veehandel Spruit bokaal moest hij natuurlijk de familie eer hoog houden. Ook lieten zijn vader en broer(Christiaan) het niet afweten. Voordat de finale begon maakte zij allebei een openingssprong. Waar vaders te water ging, kwam Christiaan vanuit het topje van de stok ver op het zandbed. Hiermee was de finale geopend.

Corné spruit mocht daarna als eerste springen in de finale wat ook gelijk zijn 1000ste sprong was. Het publiek klapte mee en zo bereikte Corné zijn verste sprong in de wedstrijd, namelijk 16,88 meter.

Ook bij de Dames was de strijd los gebarsten. Wendy Helmes won de wedstrijd met een nette 14,98 meter. Carina den Hartogh was hier in de voorrondes tweede met een mooie 14,63 meter. 1 cm onder haar persoonlijk record.

Maar bij de dames zagen we twee grote verassingen, namelijk Liesbeth de With en Kimberly Engelhard. Liesbeth de With sprong in de voorrondes 14,40 meter waarbij ze helemaal in het topje zat van de stok, helaas iets uit koers. In de finale maakte zij dit helemaal goed en sprong hier een 14.66 meter. Toen ze lande in het zandbed moest Liesbeth even van de schrik bekomen.

Vierde bij de Dames was dus Kimberly Engelhard. Dit seizoen had Kimberly de 14 meter grens nog niet bereikt. Afgelopen woensdag bijna, maar bleef steken op 13,99 meter. Gelukkig viel alles zaterdag wel op zijn plek, want ze sprong een nieuw persoonlijk record van maar liefst 14.34 meter.

De junioren waren zaterdag maar met weinig, maar de uitslagen waren desalniettemin goed. Thomas van Midden won de wedstrijd met een 17.52 meter. Tweede was hier Nees de Bruijn die met 16,26 meter goede zaken deed voor zijn klassement en Bram van de Berg was derde met 16,13 meter. Ricardo Faaij sprong bij de jongens in zijn allereerste sprong 18 meter precies. Hierna zette hij zijn stok zo scherp, dat hij hierna de stok niet meer over kreeg en heeft vier keer nat gesprongen. Toch had hij de verste afstand van de wedstrijd. Tweede in de voorrondes was Robert Benschop die ook in zijn allereerste sprong het verste sprong, namelijk 15,36 meter .

Maar de grote verassing was toch wel Tom Vendrig. Hij sprong deze wedstrijd 3 maal een persoonlijk record. Hij heeft zijn persoonlijk record verbeterd van 14,62 meter naar 16,07 meter. Hij heeft er bijna 1,5 meter bij gesprongen. Topper!