logo-polsbroekerdam.jpg
2013-05-26 22:05

Van Amerongen met mislukte insprong naar winst JEVA bokaal

Door Mieke Baars

POLSBROEKERDAM: Afgelopen zaterdagmiddag werd er in Polsbroekerdam polsstok ver gesprongen om de JEVA bokaal. Junior Wilco van Amerongen uit Benschop maakte er in zijn tweede poging iets heel bijzonders van.

De insprong van Wilco van Amerongen mislukte volledig waardoor hij bijna direct in het water belandde. Hij herstelde zich echter miraculeus waarbij de polsstok rechtop en stil in het water bleef staan. In enkele tellen wist hij de 13 meter lange polsstok helemaal uit te klimmen om daarna met een vliegende uitsprong te landen op 19.22 meter. Een, afstand die onder de gegeven omstandigheden spectaculair is te noemen.

De springers hadden veel last van de harde tegenwind en dat was aan de wedstrijd ook wel te merken. Er werden behoorlijk veel natsprongen genoteerd en pas in de 2e helft van de wedstrijd kwamen er goede sprongen.

Bij de dames was er een opvallende prestatie van Julia van Eijk uit Haastrecht. Met haar afstand van 12.46 meter wist zij zich, als springer uit de Dames A categorie, in de finale bij de Topklasse Dames te springen. Winnaar van de JEVA bokaal werd Jessica Snoek uit Benschop met een, onder deze omstandigheden, prima afstand van 13.63 meter. Tweede werd Wendy Helmes uit IJsselstein met 13.41 meter. Derde werd Liesbeth de With uit Woerden met 12.97 meter. Alle drie de dames zijn lid van de afdeling Polsbroekerdam.

Wendy Helmes maakte deze wedstrijd haar duizendste wedstrijdsprong. Zij kreeg uit handen van de voorzitter van de afdeling Polsbroekerdam een oorkonde.

De Senioren kwamen al weer voor de vierde keer op rij niet aan de afstand van Junioren Wilco van Amerongen. Eerste werd hier, de langzaam in vorm komende, Jaco de Groot uit Woerden met een afstand van 18.50 meter. Sander van Vliet uit Oudewater wist zich met een afstand van 16.53 meter opnieuw in de prijzen te springen. Hij wordt gehinderd door een blessure aan het scheenbeen en moet daarom de finales enige tijd laten schieten. Theo van Kooten uit Haastrecht werd derde met 15.64 meter.

Bij de Junioren werd, naast de kampioenssprong van Wilco van Amerongen ook door de andere deelnemers goed gesprongen. Erwin Timmerarends uit Montfoort werd hier tweede met een afstand van 17,54 meter. Pim Hoogendoorn uit Linschoten had een uitstekende dag en werd derde met 15.91 meter.

Bij de Jongens werden de prijzen onder de 3 Rís verdeeld. Ronald, Ricardo en Robert. Ronald van Bemmel (Utrecht) werd eerste met een afstand van 15,36 meter, Robert Benschop (Snelrewaard) tweede met 14.78 meter en Ricardo Faaij (Haastrecht) derde met 14.76 meter.

ís Avonds was het de beurt aan de 2e klasse en de Jeugd. Marcel Tukker (Montfoort), Rogier Kok (Linschoten) en Chris Anker (Vlist) sprongen een persoonlijk record. Chris Anker die net zijn licentie heeft gehaald legde met de afstand van 11.55m gelijk beslag op de tweede plaats bij de Jongens B.

Ook de Jeugd liet zich van hun beste kant zien. Er werd in drie groepen gesprongen en de eerste prijzen gingen naar Bo van Dijk (Woerden) met 8.14 meter, Scott Otthing (Moordrecht) met 7.78 meter en Marlinda Cluistra (Haastrecht) met 7.49 meter.