2012-05-29 18:22

Jens Vlasveld pakt titel na een thriller in jongensgroep.

In een zinderende wedstrijd om de “Installatiebedrijf Van Der Vaart Bokaal” heeft Jens Vlasveld (IJsselstein) een onmogelijk spannende wedstrijd bij de jongens op zijn naam weten te schrijven.

Waar Ronald van Bemmel uit Utrecht in de voorronde zijn persoonlijk record van 15.85 meter aan diggelen sprong met een geweldige sprong van 16.68 meter wist Vlasveld in zijn eerste finalesprong zijn pr van 16.43 meter naar 16.69 meter te brengen. Ricardo Faaij uit Haastrecht completeerde de thriller door zijn persoonlijk record in drie stappen van 15.40 meter óók tot 16.68 meter te verbeteren. Hierdoor eindigde de Hollandse top 3 van de jongens allemaal met een nieuw persoonlijk record op marginale afstand van elkaar. Doordat van Bemmel zijn afstand in de voorronde wist neer te zetten is hij de nieuwe drager van het leiderstricot.

Ook bij de dames viel de beslissing pas in de finale. Waar Jessica Snoek uit Benschop na de voorronde aan de leiding ging met 14.53 meter zag zij eerst Dymphie van Rooijen (IJsselstein) met 14.55 meter over haar leidende positie heen gaan, voordat Wendy Helmes (IJsselstein) de winnende afstand wist neer te zetten. Haar 14.90 meter was de beslissende sprong in de wedstrijd.

Jaco de Groot uit Kamerik wist de tegenvallende wedstrijd bij de senioren op zijn naam te schrijven en pakte daarmee zijn 174ste dagtitel. Waar hij in de doordeweekse wedstrijd tot een magistrale afstand van 21.01 meter kwam, rijkte hij in de voorronde tot slechts 17.89 meter, gelukkig wist hij dit in zijn laatste sprong tot 18.76 meter te brengen. Hij had op dat moment de titel al op zak. Theo van Kooten (Haastrecht) werd tweede met 17.49 meter, Gerwin van Vliet uit Woerden werd derde met 16.40 meter.

Wilco van Amerongen (Benschop) had bijna de overall zege te pakken. Hij kwam in zijn tweede poging tot 18.69 meter. Voldoende voor de overwinning. Erwin Timmerarends uit Montfoort werd tweede met 17.74 meter, Laurens Lekkerkerker pakte de derde stek met 16.98 meter.

Zaterdag 2 juni zal de competitie in Jaarsveld vervolgd worden. Om 15:00 uur start daar het kampioenschap van Jaarsveld, gekoppeld aan het “Jump4Semmy”-evenement. Meer informatie hier over is te vinden op onze website: www.pbholland.com.