2011-08-21 11:41

Hollandse Records leveren beste wedstrijd op

18 uur na afloop van het Hollands kampioenschap stonden de Hollandse polsstoktoppers alweer klaar om het tegen elkaar op te nemen in de wedstrijd om de GPI Bokaal

En dat een goede vorm niet in 1 nacht verdwijnt, bleek duidelijk op de Jaarsveldse accommodatie. Waar de Junioren en Dames er een geweldig spannende wedstrijd van maakten waarin tot de laatste sprong nog niets beslist was, waren Jaco de groot en Erwin Timmerarends in respectievelijk de Senioren en Jongens categorie van buitengewone kwaliteit.

Beide sprongen verder dan ooit en vestigden een nieuw Hollands record in hun klasse. Na een toch verre van perfecte sprong met wat (overbodige?) balansacties landde Jaco de Groot, een meter of wat naast het gewenste landingspunt, toch op de geweldige recordafstand van 20.89 meter.

Ook Erwin timmerarends mag zich sinds gisteren Hollands recordhouder noemen, nadat hij in zijn derde voorrondesprong al bijzonder goed in stok zat en bleef steken op een afstand van 18.45, sprong hij in zijn eerste finalesprong nog een stukje verder, met een magistrale stilistisch zeer mooie sprong vestigde hij met een afstand van 18.96 een geweldig nieuw Hollands Jongensrecord.

Neem daarbij de winnende afstanden van Dymphie van Rooijen (15.48 meter) en Rian Baas (18.23 meter) en we kunnen concluderen dat de vier kampioenen samen verder hebben gesprongen dan welke kampioenen ook in 2011.

Een prima aanvang naar een drukke springweek met hopelijk een geweldige climax in Linschoten tijdens het Groene Hart NK 2011.