2011-08-06 11:21

RED BULL: Jaco de Groot springt seizoensrecord in Bergum

Tweede kwalificatiewedstrijd Red Bull Fierste Ljepper

Bergum, 5 augustus - Tijdens de tweede kwalificatiewedstrijd van Red Bull Fierste Ljepper vrijdagavond in het Friese Bergum is het Jaco de Groot gelukt een nieuw seizoensrecord op zijn naam te schrijven. Met een sprong van 20,72 meter heeft hij bewezen dat hij dit seizoen opnieuw goed in vorm is. Vorig jaar deden een 14 meter lange polsstok, een 2.5 meter hoge schans en water van 3 meter diep, oude fierljeprecords vervagen tijdens de eerste editie van Red Bull Fierste Ljepper in Utrecht. Jaco de Groot werd hier tweede, doordat Thewis Hobma hem net voorbij sprong in de finale. Jaco de Groot sprong echter wel het verst die dag.

Het was in Bergum niet alleen Jaco die zijn sterke vorm van dit seizoen bewezen heeft. Tijdens de eerste sprongen werd er direct bij de heren boven de 18 meter gesprongen en het lukte Wendy Helmes om bij de dames 15,39 meter te bereiken.

Op 10 september nemen 15 heren en 8 dames het tegen elkaar op in de finale van Red Bull Fierste Ljepper die plaatsvindt voor de Amersfoortse Koppelpoort. Dit jaar is er nog een extra uitdaging aan het wedstrijdformat voor de atleten toegevoegd. Naast een langere polsstok, dieper water en een hogere schans is dit jaar het zandbed verkleind en verplaatsbaar. Dit vergroot de uitdaging, maar daardoor ook de kans op de gevreesde natsprong.

Iedereen kan op 10 september gratis komen kijken in Amersfoort. Kun je niet langs komen? Dan zendt RTL 7 om 19.00 een verslag van de wedstrijd uit!

Finalisten Red Bull Fierste Ljepper 2011

Heren
1. Jaco de Groot
2. Hannes Scherjon
3. Bart Helmholt
4. Ysbrand Galama
5. Rian Baas
6. Henk Schievink
7. Niels Koetsier
8. Age Hulder
9. Theo van Kooten
10. Alwin Fonk
11. Pieter Verweij
12. Wilco van Amerongen
13. Thomas Helmholt
14. Erik Bos
15. Sjouke Koen

Dames
1. Wendy Helmes
2. Dymphie van Rooijen
3. Grytsje Abma
4. Carina den Hartogh
5. Anna Jet Leyenaar
6. Anneke Broersma
7. Sybrich Vlas
8. Jessica Snoek