2010-07-26 11:25

Vier Nationale fierljepkampioenen

Alle toppers zijn in bloedvorm en klaar voor de strijd. De ljeppers hebben zich de afgelopen weken voorbereid op de grote wedstrijden die eraan komen.

De Nationale Fierljep Manifestatie is één van die grote wedstrijden die een fierljepper graag wil winnen.

De eerste Nationale Fierljep Manifestatie in het seizoen 1989 werd op alle fronten een spetterend en sportief hoogstaand succes. Een kleine honderd springers afkomstig uit alle hoeken van Nederland probeerden zich door middel van twee voorrondes te plaatsen voor de finale.

Nu in 2010 is het de 22e keer dat de NFM gehouden wordt. In 22 jaar tijd zijn er veel dingen veranderd. De schansen zijn verbeterd, men is met beter materiaal gaan springen en de springers zijn beter getraind en verder gaan springen. Wat is gebleven is een stabiele organisatie die ook dit jaar de NFM verbonden heeft aan een thema en, inspelend op het WK voetbal, is gekozen voor "Afrika". Alle fierljeppers (polsstokverspringers) en alle mensen uit het publiek mogen zich uitdossen in alles wat te maken heeft met Afrika. De gehele dag zijn er talloze nevenactiviteiten zoals; Djembe workshop, handboogschieten, quadbaan en voor de kleinsten is er een pierenbad met zandstrand.

Inmiddels is de NFM uitgegroeid tot één van de meest aansprekende wedstrijd die er te vinden is. Alle Nederlandse toppers kijken vol spanning uit naar deze wedstrijd. Alle toppers waaronder kersvers Nederlands jongens recordhouder Age Hulder en Nederlands recordhouder bij de senioren (Bart Helmholt) en de dames (Dymphie van Rooijen) zijn aanwezig.

31 juli 2010 is de dag dat een ieder zich kan meten met de absolute fierljeptop. Om 10 uur wordt gestart met de eerste voorronde. In de eerste voorronde kan men zich plaatsen voor de tweede voorronde of zelfs voor de finale. De tweede voorronde start om 13.00 uur.

De finale start om 19.00 uur met, zoals gewoon voor de NFM, een spetterende openingsact. De beste 16 senioren, de beste 16 junioren, de beste 8 dames en de beste 8 jongens zullen strijden om de gouden, zilveren en bronzen hanger. Aan het einde van de fierljepdag zijn er vier Nationale fierljepkampioenen.

Na afloop van de wedstrijd en aansluitend de prijsuitreiking zal er een feest losbarsten met de waanzinnige DJ Teake.