2010-07-26 10:24

Jubileumwedstrijd in Linschoten

Zaterdag 7 augustus 2010 staat in het teken van het jubileum van de Polsstokbond Holland. Er wordt dit jaar vijftig jaar gesprongen in onze regio en dat mag gevierd worden.

Het hoogtepunt van dit jubileumjaar is de jubileumwedstrijd. In deze wedstrijd zullen de Friese en Hollandse springers strijden om de eer en de titel. Het zal dan ook een geweldig spektakel worden.

De jubileumwedstrijd is ook een krachtmeting tussen de topspringers van Holland en Friesland. Er wordt vooral uitgekeken naar de krachtmeting tussen de Fries Bart Helmholt en de Hollander Jaco de Groot. De Groot kwam dit seizoen al tot 20.81m en Helmholt tot 20.78m. Het Nederlands record van 21.01 is binnen handbereik.!

De wedstrijd bestaat uit meerdere voorrondes die ’s morgens om 11.00 uur beginnen. In elke ronde gaan per categorie slechts een bepaald aantal springers door. De finale begint om 19.00 uur. In de finale zullen uiteindelijk de topspringers overblijven. Elke springer begint dan op nul en krijgt drie sprongen voor de overwinning.

De accommodatie van Polsstokclub Linschoten is te bereiken via de auto en de fiets. Parkeergelegenheid is nabij de accommodatie. Meer informatie over de wedstrijd en de sport is te vinden op www.pbholland.nl en op www.polsstokclublinschoten.nl.