2003-08-10 22:43

Gelieny van der Paauw opnieuw naar dagtitel

Bij het fierljeppen afgelopen zaterdag in Jaarsveld, toonde Gelieny van der Paauw opnieuw aan, dat zij in goede vorm verkeert.

Met een fraaie afstand van 13.33m won zij de eerste plaats in de dames-groep, en dat was alweer de tweede titel op rij, en haar derde van het seizoen.

“Ik ben blij met de titel, maar toch heb ik vandaag de kans gehad om een 14meter sprong te kunnen maken“, aldus een iets teleurgestelde Gelieny.
In haar tweede poging ging zij inderdaad op weg naar een 14meter sprong maar, omdat zij verder klom dan de polsstok lang was, plofte ze nu als een zandzak in het zandbed. “En dan spring je toch 70 tot 80cm minder ver“, aldus de 16 jarige, die een persoonlijk record heeft van 14.06m, Montfoortse. Gelukkig heb ik toch weer laten zien dat ik het wel “in huis heb“, en ga daarom ook de volgende belangrijke wedstrijden (volgende week 16 augustus de bondskampioenschappen, en 23 augustus het Nederlands kampioenschap) vol vertrouwen tegemoet.
In de finale bij de dames, waar Margriet Kamphof wegens een blessure ontbrak, sprong Lianne van der Wijk uit Benschop zich met een nieuw persoonlijk record van 13.05m naar een tweede plaats. Haar plaats- en clubgenote, Liesbeth de With werd met 12.24m derde.

De titel in de jongens-groep ging, met 16.11m, naar Jarno Knijff. Tot nu toe wist de 16 jarige Knijff uit Kamerik alle dagtitels in het “Hollandse“ kamp voor zich op te eisen. Floris van Elzakker werd met 14.51m tweede, en Jan Willem de Groot sprong zich met een keurige 13.95m (slechts 11cm verwijderd van zijn persoonlijk record) naar een derde plek.

Een verrassing deed zich voor in de junioren-groep. Daar werd, met een fantastisch nieuw persoonlijk record van 16.76m, Gerwin van Vliet uit Woerden eerste. Hij verbeterde zich hierméé met maar liefst 78cm. Helaas was Jaco de Groot, de man die dit seizoen nog niet verslagen is, deze middag niet aanwezig.
Met 14.27m werd Kees-Willem van Os uit Benschop tweede, en met zijn eerste 13meter sprong, namelijk 13.14m sprong Thijs van Oostrum uit Lopik, die er wegens een blessure 2 jaar “tussenuit“ is geweest, zich naar een derde plek.

In de senioren-groep was het opnieuw een zeer spannnende strijd. Tot één sprong voor het einde van de wedstrijd stond daar Erik Bos met 17.60m bovenaan. Maar in zijn allerlaatste sprong van de middag wist Theo van Kooten met 17.71m de titel alsnog voor zich op te eisen. Met een hele mooie afstand van 17.45m wist Tino Leliveld beslag te leggen op derde plek.

Verder waren er deze middag nog persoonlijke records voor:

Marco Barten Jongens B-11.05m
Corné Lekkerkerker Jongens B-11.49m
Dymphie van Rooijen Dames B-11.34m
Arina Schalij Dames B-10.94m
Wendy Helmes Dames B-11.97m
Anthony LekkerkerkerJongens A-12.67m

Volgende week (16 augustus) zijn de bondskampioenschappen. Die worden vanaf 14.00 uur versprongen op de schansen van de afdeling Jaarsveld.