PBH
2010-05-14 12:25

Erelid Jaap Cluistra overleden

Afgelopen maandag 10 mei is Jaap Cluistra, erelid van de Polsstokbond Holland (en van Polsstokvereniging Polsbroekerdam) , op 87 jarige leeftijd overleden.

Jaap Cluistra is een van de oprichters van Polsstokvereniging Polsbroekerdam. Hij heeft vanaf de beginjaren van het polsstokverspringen in onze regio veel gedaan voor onze sport, met name voor polsstokvereniging Polsbroekerdam.

Jaap is heel lang bestuurslid en voorzitter van polsstokvereniging Polsbroekerdam geweest. Tot op hoge leeftijd bezocht hij wedstrijden en kwam hij op de ledenvergaderingen. Vaak zei hij tijdens de ledenvergadering van Polsbroekerdam dat hij blij was dat het goed ging met de vereniging.

Jaap wist nl. uit eigen ervaring dat het ook anders kon. In plm. 1985 heeft vereniging Polsbroekerdam geen vaste accommodatie meer. Jaap Cluistra was de grote organisator om in Polsbroekerdam weer een vaste polsstokaccomodatie te krijgen. In 1989 werd de nieuwe accommodatie, die zich bevindt achter de Triangel en nog steeds gebruikt wordt, geopend.

We zullen zijn betrokkenheid erg missen en wensen de familie veel sterkte toe.

Na overleg met de familie van Jaap Cluistra is besloten dat het op zaterdag geplande kampioenschap om de “Jaap Cluistra bokaal” in een aangepaste setting zal plaatsvinden. Voor de wedstrijden van zowel de eerste als tweede klasse zal een minuut stilte gehouden worden.

De geplande lezing op vrijdagavond met Jan Ykema gaat door.