2009-08-06 17:23

verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Polsbroekerdam (4 augustus)

Door Jeannette van Schaik

Een heerlijke avondwedstrijd met wederom 3 rondes. Omdat het vakantie en mooi weer is en jullie allemaal niet te vroeg naar bed hoeven te gaan kunnen we zelfs met 24 springers 3 rondes springen. En eigenlijk had ik dus rondes genoeg om een mooie foto van jullie te kunnen maken. Maar ook ik vergeet wel eens wat. En dit keer de volle batterijen voor mijn fototoestel. Gelukkig had ik nog precies 1 ronde foto’s van jullie kunnen maken en heeft Anja Baas de foto’s van de prijsuitreiking toegestuurd. Ook van het honderdste lid van de afdeling Polsbroekerdam. Dat was Maud. Gefeliciteerd Maud, leuk dat er al zoveel leden zijn. We zien je vast een keer terug op de schans.

Bij de jeugd A opende Brenda Baars met een mooie 6.61 meter. Daar kon zij ruim een halve ronde mee aan kop gaan.

Toen was Judith Mulder aan de beurt en zette de afstand iets scherper naar 6.98 meter.

Voor Robert Benschop, hier bezig aan zijn laatste jeugdwedstrijd, een makkie. Hij ging ruim over de 7 meterlijn heen naar 7.46 meter.

Arjan Mulder maakte in de eerste ronde ook een goede sprong en belandde bij 7.07 meter in het zandbed. Op dat moment goed voor een tweede plaats.

Maar daar kwam nog heel wat verandering in. Niet zozeer in de tweede ronde. Daarin was het wel Lucas van Eijk die een hele goede sprong had en zich met 7.17 meter naar de tweede plaats sprong.

En Robert Benschop wilde nog een keer laten zien dat hij echt goed kan springen en zeker zijn van zijn eerste plaats. Hij ging ervoor en zette de te verbeteren afstand op 7.87 meter.

Maar zoals gezegd, 3 rondes, dus weer een hele ronde nieuwe kansen voor iedereen.

Zo ging Fabi├źnne Overbeek ook goed over en zette haar voeten bij 7.18 meter in het zandbed neer. Zij was hier net 1 centimeter voor op Lucas en nam zijn tweede plaats over.

Uitslag jeugd A:

1ste Robert Benschop met 7.87 meter
2de Fabi├źnne Overbeek met 7.18 meter
3de Lucas van Eijk met 7.17 meter

In de jeugd B nam Eline Duurkoop in de eerste ronde al meteen het voortouw. Met haar mooie afstand van 7.15 meter sprong zijn zichzelf naar de eeste plaats om die vervolgens niet meer af te staan. Er was niemand die over deze afstand heen kon springen. De strijd ging daarmee wel verder om de tweede en de derde plaats die niet minder spannend waren.

In de eerste ronde was het Annelie Lekkerkerker die met een afstand van 6.35 meter de tweede plaats in beslag nam.

De tweede ronde was het Luuk Strien die zich keurig met 6.64 meter tussen de dames in sprong.

In de derde ronde sprong Lennart Baas ook precies 6.35 meter. Hiermee moest hij dus wachten tot de allerlaatste sprong of hij wist of hij een prijs in ontvangst kon nemen. Als Annelie niet verder springt word er namelijk gekeken naar de andere sprong. Deze was voor Lennart verder als voor Annelie. En Annelie wist in haar laatste sprong niet verder te springen dan die 6.35 meter. Dus vandaar dat Lennart dit keer geluk had en met de derde prijs naar huis mocht gaan.

Uitslag jeugd B:

1ste Eline Duurkoop met 7.15 meter
2de Luuk Strien met 6.6.64 meter
3de Lennart Baas met 6.35 meter

De volgende wedstrijd is zaterdag 8 augustus om 11.00 uur in Polsbroekerdam. Dan is het de polsstokdag die in het teken staat van western. Zet je cowboyhoed op en kom springen.