logo-linschoten.jpg
2009-07-17 15:04

Persbericht ver. Linschoten: De gebroeders de Groot domineren bij het polsstokverspringen

Hollands Kampioenschap 1 augustus in Linschoten, aanvang 14.00 uur.

Het is zomer en dan is het genieten van polsstokverspringen. De deelnemers genieten van hun verre sprongen terwijl het publiek ook wel iets ziet in een spectaculaire natsprong.

Het Next Vastgoed Klassement polsstokverspringen werkt naar hoogtepunten. Het Hollands Kampioenschap zaterdag 1 augustus in Linschoten is zo’n hoogtepunt. De strijd begint om 14.00 en werkt toe naar een finale waarin de beste deelnemers nogmaals twee pogingen hebben om hun reeds gesprongen afstanden te verbeteren en een felbegeerde bronzen plaquette mee naar huis te nemen. De verste dagafstand wordt beloond met een wisselbokaal, de bronzen springer.

Jaco de Groot uit Woerden heeft de beste seizoensafstand (20.44 meter) achter zijn naam en is favoriet in de seniorenklasse. Andere springers die zeker kans hebben op een finale plaats bij de senioren zijn: Erik Bos uit Waarder, Pieter Verweij uit Linschoten, Christiaan Spruit uit Montfoort, Floris van Elzakker uit Linschoten, Werner Kamphof uit Oudewater en Gerwin van Vliet uit Woerden. Theo van Kooten uit Driebruggen, leider in het Next Vastgoed Klassement, is geblesseerd. Het is afwachten of Theo 1 augustus voldoende hersteld is om mee te doen aan het Hollands Kampioenschap.

Bij de juniorenklasse wisselen de prestaties van de verschillende springers. Jan Willem de Groot uit Woerden heeft dit seizoen al een afstand van 18.53 meter laten noteren. Kenneth Broos (Linschoten) en Corné Spruit uit Montfoort zijn ook de 18 meter gepasseerd. Daar vlak achter zitten Rick en Marco Barten, twee broers uit Linschoten. Deze springers zullen in de voorronden gaan uitmaken wie zaterdag 1 augustus in de finale staan.

Dymphie van Rooyen uit Ijsselstein is leidster bij dames in het Next Vastgoed klassement en houdster van het Nederlands records 16.34 meter. Alle ogen zullen op haar gericht zijn om te zien of ze in Linschoten haar eigen record gaat benaderen of misschien wel verbeteren. Wendy Helmes (Ijsselstein) en Jessica Snoek (Polsbroek) Carina den Hartogh uit Woerden, Hilde van der Paauw uit Montfoort zullen strijden om een plaats in de finale. Bondscoach Margriet Kamphof (Linschoten), gehinderd door een knieblessure, zal niet deelnemen aan de wedstrijd. Zij zal zich volledig inzetten om haar pupillen te caochen.

De wedstrijd is verdeeld in een groep Jongens, Junioren, Senioren en Dames. De beste springers uit Next Vastgoed Klassement doen mee aan het Hollands Kampioenschap. Er wordt op 3 schansen gesprongen en er zijn 16 deelnemers per schans. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Voor kinderen is een springkussen aanwezig.

Waar: Linschoten, Sportcomplex De Rapijnen (volg de bordjes “polsstokverspringen“)
Wanneer: Zaterdag 1 augustus 2009
Tijd: 14.00 uur
Toegang: 2 euro, kinderen tot 12 jaar gratis
Parkeren: Gratis