2009-07-17 9:08

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Vlist (14 juli)

Door Jeannette van Schaik

Het was prachtig weer in de Vlist droog en bijna windstil, toch regende het .... PR’s!!

Er is formidabel goed gesprongen deze extra wedstrijd voor de jeugd. En dat zie je direct in alle uitslagen. Er werden 24 PR’s gesprongen, negen 8m sprongen en er waren maar 2 springers bij die (net) niet over de 7 meter lijn sprongen. Een hele goede wedstrijd dus.

In de A groep werden in de eerste ronde al stevige afstanden en dikke PR’s neergezet. Het was dus weer wachten tot er iemand de 8 meter passeerde. Dit keer was het Julia van Eijk. Hier bezig aan haar laatste jeugd wedstrijd en moest dus wat wagen. Een mooie 8.18 meter zette zij neer.

John Cluistra die verzot is op prijzen, tja wie niet, kon het deze ronde net ietsje beter. Hij zette zijn voeten bij 8.40 meter in het zandbed neer.

Ook Annemarie van Schaik was hier aan haar laatste jeugdwedstrijd begonnen en wilde in stijl afscheid nemen. En dat deed ze. Met een mooie 8.79 meter, wat voor haar nog even een nieuw PR opleverde, kun je zeggen dat ze het goed gedaan heeft.

Maar de tweede ronde ging voor de meeste springers nog net weer iets beter. Zo ook voor Robert Benschop. Hij haalde in de eerste ronde net niet, op 1 centimeter na, de 8 meter. Deze keer ging het beter. Nu ging hij er ruim overheen. Met een 8.63 meter nam hij bezit van de 2de plaats. Als je naar de totale uitslag kijkt, zul je zien dat Robert de enige is die niet bij de afdeling Vlist springt die in de prijzen gevallen is.

Maar daar was Julia van Eijk weer. Ook zij kon het niet laten om nog even een nieuw PR te springen. Met een sprong van 8.89 meter liet zij iedereen weer een plaatsje zakken. Hiermee springt Julia zich regelrecht op de 2de van de top 10 klassement allertijden. Houd dit klassement in de gaten. Dit jaar staan nu al de eerste vijf uit het huidige klassement in deze top 10. Als ik het nu bekijk word dit een topjaar.

Uitslag jeugd A:

1ste Julia van Eijk 8.89 meter
2de Annemarie van Schaik 8.79 meter
3de Robert Benschop 8.63 meter

Bij de jeugd B was het Annelie Lekkerkerker die het eerste PR sprong en met haar 7.32 meter bezit nam van de eerste plaats.

Ach ja daar was Arjan Mulder weer. En hij kon het net even iets beter. Hij nam de leiding over met een nieuw PR van 7.79 meter.

Maar wat hadden we daar voor een verrassing. Een nieuwe springer die er zin in had. Djazy Koenders was wezen trainen en deed het zo goed dat hij van zijn trainer in een keer mee mocht doen aan de wedstrijden! Hij sprong direct over de 7meter lijn heen. En van 7.34 wordt je best blij.

De tweede ronde lieten ook de springers van de B groep het er niet bij zitten. Annelie Lekkerkerker verbeterde nogmaals haar PR naar 7.36 meter en sprong zich er weer tussen.

Toen kwam Lucas van Eijk in actie. Hij zat supergoed in de stok en ging netjes over. Met een PR van 7.98 meter sprong hij zich naar de 1ste plaats toe.

Ook Djazy Koenders kon het niet laten om nog een nieuw PR te springen. Hij dacht in Vlist moeten ook springers van de Vlist winnen. En ja hoor het lukte! Hij ging goed en verbeterde zijn PR naar 7.54meter.

Het was nog wel even spannend toen Daniƫl Cluistra aan de beurt was. Helaas voor hem lukte het net niet om zich in de prijzen te springen. Met een nieuw PR van 7.53 meter sprong hij zich nipt op de 4de plaats.

Uitslag jeugd B:

1ste Lucas van Eijk 7.98 meter
2de Arjan Mulder 7.79 meter
3de Djazy Koenders 7.54 meter

De volgende wedstrijd is op zaterdag 18 juli om 15.00 uur in Linschoten.