2009-07-12 17:50

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd (11 juli)

Door Jeannette van Schaik

We zijn alweer op de helft van het seizoen, maar krijgen een extra wedstrijd

Wat gaat dat snel zeg, we zijn alweer op de helft van het seizoen. Er is al heel goed gesprongen. Er zijn al allerlei records verbroken. Natuurlijk velen van jullie eigen PR’s, maar ook schansrecords en zelfs klassementrecords. Nu weten jullie misschien dat er in het voorseizoen een wedstrijd afgelast is vanwege slecht weer. Toen waren er nog geen doordeweekse jeugdwedstrijden. Omdat we het leuk vinden en we er toch zijn, willen we jullie deze extra kans geven. Dus!! Dinsdag 14 juli is er een ingelaste jeugdwedstrijd.

Maar nu eerst hoe het was in Jaarsveld. Na veel overleg, want er waren toch weer 28 springers gekomen, deden we toch een derde ronde. Voor velen de kans om nog een prijs te bemachtigen of een hogere plaats. Voor sommige dan ook weer om een prijs mis te lopen. Maar voor velen ook gewoon een goede verbetering van hun klassement. Al met al is het gewoon leuk om te springen.

In de jeugd B groep opende Brenda Baars met 6.30 meter.

Arjan Mulder sprong daar overheen naar 6.41 meter. Johannes Brokking ging daar netjes tussenin met 6.31 meter, en Philip van der Lee sprong zich in de eerste ronde naar de eerste plaats met 6.53 meter.

In de tweede ronde ging het anders. Daar sprong Daniël Cluistra zich heel even naar de eerste plaats met 6.71 meter. Maar daar was weer Arjan Mulder die het beter kon. Hij nam bezit van die eerste plaats met 6.80 meter.

De verrassing was daar, Jos Hagoort. Hij veroverde de eerste plaats met 6.89 meter. Als het bij 2 rondes bleef, was Jos de winnaar. Maar zoals al eerder gezegd, de jeugd springt graag en stond te popelen om een derde ronde.

Dus gingen we de derde ronde in met Brenda Baars, die als eerst over de 7 meter lijn heen sprong. En met 7.18 meter nam zij een ruime voorsprong op de rest.

Maar daar was dan toch weer Jos Hagoort. Hij bedacht dat een prijs winnen erg leuk is. En dat is ook zo. Hij ging er dus gewoon voor. En al was het net geen eerste plaats, met een nieuw PR van 7.14 meter ga je trots met de tweede prijs naar huis.

Ook al kwam er niemand meer over de 7 meterlijn heen, toch waren er die er vlak bij waren. Zo ook Elza Baas. Zij sprong zich in haar derde poging keurig met 6.91 meter naar een derde plaats.

En zo hadden we weer hele andere prijswinnaars in de jeugd B. Te weten:
1ste plaats Brenda Baars met 7.18 meter.
2de plaats Jos Hagoort met 7.14 meter
3de plaats Elza Baas met 6.91 meter.

Bij de jeugd A sprong Stefan Klok de eerste 7 metersprong al in de eerste ronde. Met een stevige wind zette hij de te verbeteren afstand op 7.24 meter.

Annemarie van Schaik sprong daar direct over heen naar 7.78 meter.

Julia van Eijk wist daar keurig tussenin te springen met een afstand van 7.37 meter.

En in één van de laatste sprongen in de eerste ronde sprong Robert Benschop zich netjes naar een tweede plaats met 7.53 meter.

In de tweede ronde sprongen er 7 springers over de 7 meter lijn heen, waarvan Julia van Eijk het verste sprong. Het was zelfs op 2 centimeter na 8 meter.

Maar daar was ie dan, de derde ronde. Voor de jeugd A voor meer dan de helft een verbetering van hun afstand. Het wachten was dus op de eerste 8 meter sprong.

Annemarie van schaik verbeterde haar afstand zelfs heel ver. Zij sprong zich van een derde plaats naar de eerste met, ja hoor de eerste 8 meter sprong. Met een afstand van 8.51 meter nam zij bezit van de eerste plaats.

Ook Hendrik de Wit die een hele goede wedstrijd sprong ging ervoor en verbeterde zij eigen PR die hij net gesprongen had naar 8.04 meter. Zo veranderde er toch nog het een en ander in zo’n derde ronde, die ook goed was voor velen van jullie voor het klassement.

Uitslag jeugd A:
1ste Annemarie van Schaik met 8.51 meter
2de Hendrik de Wit met 8.04 meter
3de Julia van Eijk met 7.98 meter

Let op!! Deze staat niet op de kalender. De volgende wedstrijd is op dinsdag 14 juli in Vlist om 19.00 uur.