2009-06-21 16:29

Polsstokvereniging Jaarsveld opent nieuwe accommodatie

Na afloop van het kampioenschap van Jaarsveld wat afgelopen zaterdag werd versprongen is er niet veel gepraat over de afstanden, maar wel over de prachtige accommodatie die polsstokvereniging Jaarsveld dit voorjaar heeft weten te realiseren.

’Hier gaan in de komende jaren zeker records gebroken worden’ volgens de “kenners“.

Dat de afstanden deze middag niet top konden worden stond bij voorbaat al vast. Een straffe wind, die van de zijkant kwam, zorgde voor het enige smetje op deze fantastische middag.

’Deze schitterende accommodatie is er gekomen door de fantastische inzet van vele vrijwilligers, maar ook door de financiële steun van de gemeente Lopik, de provincie Utrecht en Leader’ sprak voorzitter Bert Koetsier in zijn openingsspeech.

Daarna werden de PBH vlag, de nieuwe Jaarsveld vlag en de Nederlandse vlag gehesen, door respectievelijk Pieter Hielema (a.i. voorzitter van de PBH) Ton de Leeuw (erelid van Jaarsveld) en wethouder Jan Kooijman van de gemeente Lopik.

Met sprongen met stokken uit verleden en heden, namelijk hout (Toon Eikelenboom) aluminium (Remco van Berg) en carbon (Geert Brokking) werden de schansen officieel in gebruik genomen.

Bij de senioren ging de titel voor de derde keer op rij naar Jaco de Groot. Het kanon uit Kamerik kwam uiteindelijk uit op 18.05m. Het zilver was voor “thuisspringer“ Bastiaan de Bruijn met 17.58, en met een prachtig nieuw persoonlijk record van 17.12m ging het brons naar Niels Koetsier, lid van de afdeling Jaarsveld, uit Waddinxveen.

Met 17.03m pakte Anthony Lekkerkerker uit IJsselstein, en lid van afdeling Jaarsveld, de titel bij de junioren. Het zilver ging met 16.36m naar Kennet Broos (Linschoten) en de verrassende Floris de With (Benschop) eiste met 16.30m de derde plek op.

Ook bij de jongens was er een overwinning voor een lid van de afdeling Jaarsveld. Het was Dennis van Zelderen die er met 16.25m met de hoogste eer vandoor ging. Met een prachtig nieuw persoonlijk record van 15.97m werd Rian Baas (Oudewater) tweede. Felipe Roskam sprong zich met een keurige 15.76m naar het brons.

Het podium bij de dames kleurde geheel blauw. Dat wil zeggen dat alle prijswinnaars lid zijn van de op dit ogenblik zeer sterke “vrouwenafdeling“ van afdeling Polsbroekerdam. Met moeite wist ze zich te plaatsen voor de finale, maar toch wist Dymphie van Rooijen(IJsselstein) met 14.18m de titel te pakken. Wendy Helmes(IJsselstein), die steeds beter in vorm komt, sprong zich met 13.67m naar het zilver, en de derde plek was met 13.43m voor Jessica Snoek (Benschop).

A.s. zaterdag (27-06) wordt er om 14.00 uur gesprongen in Polsbroekerdam om de Jeva-bokaal.

Persoonlijke records week 25

Vlist 17 juni
Eerste klasse : Jordin Maton (Benschop) - 13.99 meter ; Freek Strien (Benschop) - 16.67 meter , 16.82 meter ; Dorine van der Stok (Bergambacht) - 13.10 meter ; Anthony Lekkerkerker (IJsselstein) - 18.20 meter ; Dennis van Zelderen (Lopik) - 17.17 meter

Jaarsveld 20 juni
Eerste klasse : Jens Vlasveld (IJsselstein) - 13.10 meter ; Marco Barten (Linschoten) - 16.18 meter ; Rian Baas (Oudewater) - 15.97 meter ; Arie Jan van der Vlist (Schoonhoven) - 13.52 meter ; Niels Koetsier (Waddinxveen) - 17.12 meter
Tweede klasse : Cynthia Baars (Benschop) - 12.34 meter ; Gerard Nap (Benschop) - 12.52 meter ; Dennis van Duin (Haastrecht) - 12.58 meter ; Siebren Doolaard (Schoonhoven) - 12.73 meter
Jeugd : veronique van der Lee () - 5.11 meter