2008-09-01 13:37

Verslag ouderwedstrijd met foto's

Door Jeannette van Schaik

De ouders sprongen goed dit jaar met maar drie natsprongen

Ook een aantal ouders gingen de strijd met elkaar aan. Er hadden zich 14 ouders gemeld, sommige door de springers, sommige uit vrije wil, voor dit toch wel spectaculaire einde van het seizoen.

De openingssprong was van Andre Vendrig, de vader van Tom Vendrig. Hij sprong voor het eerst mee, dus de afstand van 6.94 meter was een mooie prestatie. In de tweede ronde sprong hij nog een goed nieuw PR van 7.10 meter, maar het mocht niet genoeg zijn voor een prijs. Wel een mooie vijfde plaats.

Jeannette Vos, de moeder van Tirzanne Vos, vond het toch wel heel erg eng. Ook had zij geen droge kleding bij haar. Maar je het was mooi weer, wat geeft het. Met voorbedachten rade sprong zij naast de stok het water in. Wel dapper hoor. De tweede ronde sprong ze niet meer mee, ze was net weer droog.

De beurt was aan haar man, en dus de vader van Tirzanne, Hans Vos. Hij sprong wel in de stok, maar kon niet droog aan de overkant komen. Lekker in het zonnetje opdrogen, maar toch de tweede ronde maar bedankt om mee te doen.

Adrie van Eijk, de vader van Julia van Eijk, is een oud springer. Hij sprong in de jaren 㥘 en heeft al een PR van 13.88 meter. Niet te verbeteren deze dag op de jeugdschans, maar wel erg leuk om mee te doen. Hij zette een mooie afstand van 8.26 meter neer. Ben van Schaik sprong er in de eerste ronde overheen. In de tweede ronde ging de stok dus iets verder. En dat ging goed. Met een prachtig nieuw onofficieel schansrecord van 8.91 meter, ging hij met de eerste prijs naar huis.

Tja, dan is een oud en huidig springster, Marja van Eijk, de moeder van Julia, aan de beurt. Stiekem hoorde ik dat ze het best nog een beetje spannend vond op de jeugdschans. Maar met een PR van 14.41, dit jaar gesprongen in Linschoten, moet dat toch lukken. En ja hoor het ging goed. Een mooie 8.52 meter was het resultaat. In de tweede ronde wilde zij het nog wel verbeteren, maar dat lukte niet. Wel een mooi voorbeeld voor Julia, die dit nog niet heeft gesprongen, maar ik zie het ze zeker doen volgend jaar.

Astrid Klok, de moeder van Stefan Klok, was maar even wezen trainen. Dat viel niet zo goed. Veel smeren en rustig aan doen tegen de spierpijn. Maar die training heeft wel geholpen. Want die 5.89 meter van vorig jaar wilde zij wel verbeteren. Zij sprong een mooi nieuw PR van 6.06 meter. En in de tweede ronde waren de spieren weer iets soepeler en kwam er zelfs nog een nieuw PR van 6.49 meter.

En dan een niet onbekende. Kees Benschop, de vader van Robert Benschop, ging ook een poging wagen. Vol spanning zaten we allen te kijken naar de volgende 8 meter. Helaas kwam hij niet zo ver als zijn zoon, maar een goede 7.15 meter in de eerste ronde en een verbetering van zijn PR naar 7.43 meter in de tweede ronde is niet echt slecht te noemen. Volgend jaar toch maar een paar lesjes nemen bij Robert. Dan komt het wel goed met die 8 meter.

Ook geen onbekende was Jochem Lekerkerker, de vader van Annelie Lekerkerker. Vorig jaar sprong hij nog een mooie 6.44 meter. Dit jaar ging dat eraan. Met een mooie 7.15 meter kwam hij aan de overkant. Helaas lukte dat geen tweede keer. Tot groot vermaak van het publiek ging er weer een ouder kopje onder.

Ook Jaap Brokking, de vader van Johannes Brokking, deed dapper mee. Kwam hij vorig jaar nog tot 6.09 meter. Dit jaar ging het net ietsje beter. Ook voor Jaap een nieuw PR van 6.14 meter. In de tweede ronde lukte het hem niet om deze te verbeteren.

Ben van Schaik, vader van Gerben en Femke van Schaik, kon natuurlijk niet maken om niet mee te doen. Ook niet, volgens commentator Wim, om nat te gaan. Dan zou er natuurlijk heel hard gelachen worden door zijn pupillen, want dat mocht voor een keer als er nat gegaan werd. Maar dat ging hij niet. Adrie van Eijk had al een mooie afstand neergezet, hij had dus niet genoeg aan de 8.11 meter waar hij vorig jaar mee had gewonnen. Maar Ben sprong daar overheen. Hij liet een mooie afstand van 8.81 meter achter zijn naam zetten. Op dat moment genoeg voor de eerste plaats. In de tweede ronde kon hij zich niet meer verbeteren. Daar bleef hij bij 7.54 meter hangen. Adrie van Eijk had de afstand inmiddels scherper gezet naar 8.91 meter, dus was het voor Ben dit keer niet genoeg om te winnen. Wel een mooie tweede plaats.

Weer een dappere dame die het ging proberen. Dit keer zonder training ( daar hou je te veel spierpijn aan over ) ging Ankie Strien, de moeder van Luuk Strien, over het water. Vorig jaar kon Ankie de overkant niet droog halen. Dit jaar ging dat beter. in de eerste ronde sprong zij zelfs 6.57 meter. Wel goed voor een derde plaats.

Natuurlijk ging ook de vader van Luuk, José Strien, een poging wagen om over het water heen te komen. Hij kon bewijzen dat je niet een ervaren springer hoeft te zijn om over de 8 meter heen te springen. In de eerste ronde lukte dat nog niet, maar in de tweede ging hij beter. Een mooie afstand en ongetwijfeld een nieuw PR van 8.31 meter liet hij achter zijn naam noteren. En dan krijg je zelfs een applaus van je andere zoon Freek. Die heeft dit nog nooit gepresteerd op een jeugdschans. Het was goed voor een derde plaats, net als je vrouw.

Ans Baas, de moeder van Mariëlle en Elza Baas, kwam om haar titel te verdedigen. Zij ging wel goed over en met een nieuw PR van 6.71 meter in de eerste ronde en een nieuw PR van 6.72 meter in de tweede ronde heb je niet slecht gesprongen. Helaas mocht het niet genoeg zijn voor een prijs. Wel een hele mooie tweede plaats.

Frans van Vuuren, de vader van Matthieu van Vuuren, sprong voor het eerst mee. Toch wel een beetje zenuwachtig stond hij op de schans. Heel goed en netjes haalde hij de overkant met een afstand van 6.34 meter. Toen kwam de ontlading. Enorm blij was hij met deze afstand, en ook wel een beetje dat hij droog aan de overkant kwam. Toch ook maar een tweede poging doen, want Matthieu had hij nog niet voorbij gesprongen. Het ging wel beter, maar nog niet zo ver als je zoon. Wel een mooi nieuw PR van 6.78 meter was hij weer droog aan de overkant.