2008-08-20 8:29

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Vlist

Door Jeannette van Schaik

De laatste wedstrijd in Vlist is er weer goed gesprongen bij de jeugd.

De openingssprong was vandaag voor Stefen Klok. Hij opende met een mooie 6.70 meter. Al snel werd deze afstand verbeterd. Alweer door Nees de Bruijn. Hij heeft de smaak van de zeven meters te pakken en ging zelfs richting acht meter. Bij 7.71 meter werd de piket in het zand gezet. Hij was de voorlopige leider. Maar er werd goed gesprongen, dus dat bleef niet zo. Tot aan de allerlaatste sprong was het zelfs nog een derde plaats waard, maar toen werd er toch nog overheen gesprongen.

En zoals in Vlist wel meer gebeurt, kunnen we wel op een acht metersprong wachten. Dit was vandaag wel van iemand waar niemand rekening mee had gehouden. Uit Linschoten kwam een nieuwe springer, Bas van Ingen. Hij had een keertje getraind en dat ging wel goed. Hij sprong over de stok heen naar een hele mooie 8.26 meter. Zo dat was een leuke eerste afstand. Maar in de tweede ronde kwamen ze toch wel heel dicht bij zijn afstand en de jongere jeugd had er zelfs alweer overheen gesprongen. Daar moest wat aan gedaan worden dacht Bas. Nog maar zo’n soort sprong dan, maar dan zijuit springen, dat is iets veiliger. Zo gezegd zo gedaan. Een mooie sprong en een prachtig nieuw PR van 8.71 meter kon Bas deze wedstrijd, bleek later, op zijn naam schrijven.

Maar er werden nog meer goede sprongen gemaakt. Zo kwam ook Annemarie van Schaik vandaag voor het eerst mee springen. Een beetje zenuwachtig was ze wel, maar toch maar gaan. Ze ging goed over en liet een mooie 7.23 meter achter haar naam noteren.

In de tweede ronde ging het voor de meeste een stuk beter. Uiteindelijk waren er maar zes springers die, de meeste net, niet over de 7 meterlijn heen kwamen. Maar die moest je wel in de benen hebben vanavond om in de prijzen te vallen.

De tweede plaats was voor Siebren Doolaard, die ook nog maar zijn derde wedstrijd sprong. Na een goede 7.20 meter sprong hij in de tweede ronde een mooi nieuw PR van 8.10 meter. Ook voor Siebren was het nog maar een begin, hij sprong zijn derde wedstrijd.

En dat de nieuwkomers het goed kunnen bewees ook Dennis de Leede. Na een matige 6.42 meter sprong hij in de tweede sprong beter. Een nieuw PR van 7.76 meter, en een kromme stok waren het gevolg.

Uitslag: 1ste Bas van Ingen. 2de Siebren Doolaard met 8.10 meter. 3de Dennis de Leede met 7.76 meter.

Ook bij de jeugd t/m 9 jaar was het weer een superspannende strijd. Niet alleen om de dagprijs, maar ook daar zijn ze goed op weg om een formidabel klassement te springen.

In de eerste ronde opende Brenda Baars al met een te verbeteren afstand van 7.36 meter. Gerben van Schaik sprong daar alweer snel overheen naar een goede 7.76 meter.

Ook Matthieu van Vuuren ging vandaag voor de 7 meter. En dat ging goed. Op 14 centimeter na naderde hij zijn PR. Een mooie 7.23 meter liet hij noteren.

Dat Robert Benschop niet achter kon blijven bleek wel. Na een kleine misgreep kwam hij toch tot een goede afstand van 7.24 meter.

Maar in de tweede ronde ging het er echt om. Gerben en Robert hadden eens overlegd. Gerben moest toch wel ver springen om weer de leider in het klassement te worden. En dat ging goed. Tot in de top kon hij klimmen en landde uiteindelijk bij 8.27 meter in het zandbed.

Zo en nu was Robert Benschop nog aan de beurt. Hij wilde natuurlijk zijn leiderspositie terug. Hij weer een mooie afstand om te verbeteren. Hij sprong en ging ook heel goed. Zijn voetafdrukken zette hij bij 8.11 meter in het zand neer. En voor de oplettende mensen. Nu is Robert niet alleen leider in het klassement bij de jeugd t/m 9 jaar, maar ook bij de oudere jeugd. Hij wilde graag voorbij die tiende plaats in het klassement allertijden springen, maar hij staat zelfs 7de. Super gesprongen Robert, en je hebt zelfs nog een wedstrijd te gaan. Knap werk.

Uitslag: 1ste Gerben van Schaik met 8.27 meter. 2de Robert Benschop met 8.11 meter. 3de Brenda Baars met 7.36 meter.

Bas, Siebren, Dennis, John, Mariƫlle, lizanne, Annemarie, Laura, Dionne, Elza gefeliciteerd met jullie nieuwe PR.

De volgende, tevens de laatste, wedstrijd is op zaterdag 30 augustus om 15.00 uur in Jaarsveld. Ook mogen daar de ouders een sprong wagen. Zij kunnen zich opgeven na de jeugdwedstrijd. Ga vast oefenen, neem een (lekke fiets) band mee en kom springen.