2008-08-16 9:05

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Jaarsveld

Door Jeannette van Schaik

Na storm en regen komt toch weer zoneschijn in Jaarsveld

Er meldden zich dit keer 21 springers om de strijd met elkaar aan te gaan. Het was na enige regen weer mooi weer geworden. Voor sommige mensen lastig als je geen zonnebril bij je hebt. Voor de springers natuurlijk heerlijk dat het een aangename temperatuur was.

Bij de jeugd vanaf 10 jaar ging het in de eerste ronde in een mooie oplopende lijn waardoor het balletje steeds verder moest. Tot aan Casper den Besten, die de eerste sprong óver de 7 meterlijn heen ging. Met een mooie 7.09 meter nam hij de leiding.

Even werd er niet verder dan Casper gesprongen, totdat Nees de Bruijn aan de beurt was. Hij zette de te verbeteren afstand op 7.43 meter. Het bleek dat het toch een heel eind was, want niemand, alleen Nees zelf, kon deze afstand verbeteren. In de laatste ronde zette Nees de afstand nog scherper naar 7.57 meter, maar hij had de wedstrijd ook met zijn eerste afstand al gewonnen.

In de tweede ronde was de 7 meterlijn voor bijna iedereen net iets te ver weg. Velen deden een poging om er overheen te springen, maar het lukte veelal net niet. Alleen bij Henri van der Wind en Leon Baars lukte het wel. Henri ging goed over en kwam, met een nieuw PR, tot een afstand van 7.24 meter. Voor Leon was dat net iets te ver en hij kwam tot een mooie 7.20 meter. Zij werden hiermee respectievelijk 2de en 3de . In de derde ronde, waar langzaamaan de zon onderging en het toch wat frisser werd, kon in deze categorie alleen Nees zich verbeteren.

Uitslag: 1ste Nees de Bruijn met 7.57 meter. Tweede Henri van der Wind met 7.24 meter. Derde Leon Baars met 7.20 meter.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het dit keer een natte bedoening. Van de 24 sprongen die zij maakten waren er maar liefst 14 natsprongen. Alleen Brenda Baars en Robert Benschop wisten het 3 keer droog te houden.

In de eerste ronde kwam Brenda Baars tot een afstand van 5.78 meter. In een mooie stijgende lijn bracht zij het tot 6.35 meter.

Gerben van Schaik wist het alleen de eerste ronde droog te houden. Hij zette een afstand van 6.80 meter neer.

Julia van Eijk hield het ook alleen de eerste ronde droog en zij wist maar liefst, als enigste in deze categorie naar, tot 7.00 meter te springen. Hiermee nam zij de leiding over en hield hem tot het einde toe vast. Mooi gedaan Julia.

Ook Robert Benschop kwam in deze ronde tot een afstand van 6.80 meter. Gelijk aan die van Gerben dus. Nu is het bekend dat er dan naar een afstand gekeken word die eronder zit als er door beiden niet verder gesprongen word. Dat was deze keer zo en wist Robert dus de tweede plaats voor zich te winnen. Hij had namelijk ook een afstand van 6.68 meter staan.

Zo was de uitslag: 1ste Julia van Eijk met 7.00 meter. 2de Robert Benschop met 6.80 meter. Derde Gerben van Schaik met 6.80 meter.

Henri gefeliciteerd met je nieuwe PR. Je was de enige dit keer.

De volgende wedstrijd is zaterdag 16 augustus om 11.00 uur in Polsbroekerdam.