2008-08-02 21:54

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd 1 augustus in Vlist

Door Jeannette van Schaik

Jeugd t/m 9 springt verder dan de oudere jeugd in Vlist

Dit keer was de jeugd t/m 9 jaar in de meerderheid. Er stond best nog wel wat wind, maar het maakt ze allemaal niets uit. Er werd weer super gesprongen en de PR’s volgen ons weer om de oren. Ik weet niet waar dit heen gaat, als deze jeugd naar de grote schans gaat, maar dan kan Holland niet meer verliezen. Dit zijn echte talenten. Bij deze jonge jeugd viel je onder de 8 meter niet in de prijzen. Dat lijkt mij toch wel uniek. Zo waren er vanavond maar 4 springers die de 7 meter niet wisten te passeren. En dat was in de meeste gevallen maar een kwestie van centimeters.

Brenda Baars opende wederom de wedstrijd met een mooi nieuw PR van 7.17 meter.

Daarop antwoordde Julia van Eijk met een goede 7.30 meter. Maar ook die afstand werd al snel verbeterd.

Reinier Rietveld ging goed over en kwam tot een afstand van 7.56 meter.

Allemaal hele mooie sprongen, maar “de top“ van deze jeugd had andere plannen. Zo kwam Auke de Wit met een nieuw PR en een hele mooie 8.17 meter over het water heen.

In de tweede ronde verbeterde een ieder uit deze groep zijn/haar afstand. Maar toen Gerben van Schaik aan de beurt was ging het wel heel ver. Ook hij had grote plannen. En dit keer lukte dat. Hij ging goed over en kon meerdere slagen klimmen. Een prachtige afstand, en een verbetering van bijna 1 meter van zijn PR, naar 8.50 meter was het resultaat.

Zo wilde ook Robert Benschop niet onderaan eindigen. Hij keek eens op het bord en wist wat hem te doen stond. Hij ging goed over en eindigde met een mooie 8.04 meter aan de overkant.

Zo hadden we ook een derde ronde waarin Brenda Baars voor de derde, en Julia van Eijk voor de tweede keer haar PR verbeterde. Knappe prestatie meiden, maar tegen dit “geweld“ van de jongens konden jullie helaas niet op.

De uitslag was als volgt:

1ste Gerben van Schaik met 8.50 meter 2de Auke de Wit met 8.17 meter 3de Robert Benschop met 8.04 meter

Bij de jeugd vanaf 10 jaar was het ook weer een mooie strijd.

Er werd hier niet alleen gesprongen om de prijs van de dag, maar ook om een plaats in het klassement. Arieko Zwijnenburg had al uitgerekend dat hij een goede 7 meter moest springen om de leider in het klassement te worden. Al direct in de eerste ronde was dat gelukt. Hij kwam met een goede 7.54 meter over het water heen. Hiermee wist hij dat hij nu de leider in het klassement is geworden.

Maar ook Koen van der Vlist wil wat hogerop komen en houd wel van een lekkere dagprijs. Hij sprong in de eerste ronde al een mooie 8.32 meter. Een superverbetering van zijn PR. Deze afstand heeft hij niet meer verbeterd, maar is hiermee toch eerste geworden.

In de tweede en derde ronde verbeterde Danny Baas ook zijn PR naar een afstand van 7.41 meter. Zo nam hij bezit van de derde plaats.

Ricardo Faaij deed zijn best en sprong ook een mooi nieuw PR van 7.35 meter. Helaas net niet genoeg voor een prijs, maar wel een goede vierde plaats.

Zo was de uitslag:

1ste Koen van der Vlist met 8.32 meter 2de Arieko Zwijnenburg met 7.89 meter 3de Danny Baas met 7.41 meter

Brenda, Julia, Danny, Ricardo, Matthieu, Gerben, Auke, Koen allemaal gefeliciteerd met jullie nieuwe PR.

De volgende wedstrijd is op dinsdag 5 augustus om 19.00 uur in Linschoten.