2007-08-28 19:20

De jeugd gaat vooruit en dat is goed te merken

De laatste wedstrijd in Vlist gingen ze voor 48 sprongen, maar 3 natsprongen en een minimale afstand van 6.06 meter.

Door Jeannette van Schaik

Zou het door dat echte scorebord komen of werd er gewoon heel goed gesprongen in Vlist?
Op de dag was er nog een sterke wind, maar rond 19.00 uur ging hij liggen en hadden we prachtig weer om te springen. We sprongen dit keer samen met de jongens A, B en C en de dames A. Zij waren verdeeld over 2 schansen. Er was dus een scorebord over die bij de jeugd mocht staan. De commentaarauto was zo neergezet dat hij ook de jeugd bij kon houden. Dit viel zeer in de smaak bij de jeugd en is zeker voor herhaling vatbaar.
Misschien was dat ook wel het gevolg dat er weer vele pr’s sneuvelden. Het waren er wel 15 stuks dit keer. De commentator had het er maar druk mee.

Bij de jeugd t/m 9 jaar ging Robert Benschop in de eerste ronde al over de 7 meterlijn heen. Een dik nieuw pr van 7.39 meter. Hier kon niemand meer aan tippen. Ook al werden er vele goede pogingen gedaan. In deze ronde verbeterde ook Stefan Klok zijn pr naar 6.32 meter.
In de tweede ronde werd het nog spannender. Daar zette Brenda Baars ook een nieuw pr in de boeken door met 6.39 meter over het water te springen. En eigenlijk had Julia van Eijk het niet meer verwacht maar ook zij ging heel goed en naderde op 3 centimeter na de 7 meterlijn. Hiermee kon zij niet aan de afstand van Robert Benschop tippen, maar sprong wel Gerben van Schaik voorbij die ook al een mooie afstand van 6.89 meter had neergezet. Stefan Klok ging er nog voor en verbeterde wel zijn net nieuwe pr weer naar 6.61 meter. Hij eindigde met deze mooie afstand op een vierde plaats.

Bij de jeugd va 10 jaar had je aan een ruime 8 metersprong niet eens genoeg om in de prijzen te vallen. Zo zette Doriene de Wit in de eerste ronde al een te verbeteren afstand en een mooi nieuw pr van 8.11 meter neer.
Velen deden hun best maar kwamen er , vaak nog maar net, niet aan. Geert Brokking was degene die als eerst die afstand wist te overtreffen. Hij zette een nieuwe te verbeteren afstand neer van 8.63 meter. De spanning steeg en Dennis van Duin ging wel over de 8 meter, en sprong ook een nieuw pr van 8.29 meter, maar kwam niet aan de afstand van Geert Brokking. Ook Doriene de Wit ging er weer voor zij maakte wel een mooie sprong en verbeterde wederom haar, net gesprongen, pr naar 8.26 meter. Dorine van der Stok sprong ook een nieuw pr van 8.16 meter, maar dat was niet genoeg om in de prijzen te vallen. Wel een hele goede vierde plaats. En ook Pim Hoogendoorn ging ervoor hij zette wel een 8.00 meter neer en bleef daarmee op een vijfde plaats staan. Ook moest hij met deze afstand zijn eerste plaats in het klassement afstaan aan Geert Brokking. Geert Brokking kon zichzelf niet meer verbeteren. Hij maakte nog wel een mooie 8.14 metersprong. Hij bleef wel op de eerste plaats staan. Dennis van Duin sprong ook weer een nieuw pr van 8.44 meter en won daarmee de tweede prijs. Doriene de Wit won dit keer de derde prijs met een afstand van 8.26 meter.

Ook allen gefeliciteerd met jullie prijs.

Robert Benschop, Julia van Eijk, Stefan Klok, Brenda Baars, Dennis van Duin, Doriene de Wit, Dorine van der Stok, Sofie Strien, Remco Benschop, Marielle Baas, Brenda van Zelderen en Niels van der Kroef ook gefeliciteerd met jullie nieuwe pr.

U snapt het al, het zal ook in de laatste wedstrijd nog heel spannend worden. Zal Pim Hoogendoorn nog een supersprong maken en Geert Brokking weer weten te overtreffen?
Ook geeft Geert Brokking zich natuurlijk niet zo maar prijs. Hij zal er alles aan doen om zijn eerste plaats in het klassement te behouden. Een ding is zeker er zal deze week nog hard getraind gaan worden door de jeugd. Enne als je nu denkt wat doen al die ouders hier in trainingspak die een warming up gaan doen om te trainen. Een tas met voldoende droge kleding. Dan snap je het al. Ook zij mogen na de jeugdwedstrijd een poging wagen om de overkant droog te halen. Ook voor hen is er een prijs beschikbaar, dus ouders, ga ervoor en luister goed naar de aanwijzingen van jullie kinderen. Zij weten er heel veel vanaf en hebben al heel wat ervaring. Heel veel succes ermee.

Deze superspannende wedstrijd word gesprongen op zaterdag 1 september om 14.00 uur in Jaarsveld.

De jeugd nodigt iedereen uit om naar deze wedstrijd te komen kijken.