2007-07-24 16:56

Door Jeannette van Schaik

Er sneuvelden weer heel wat pr’s in Vlist.

En waar veel pr’s gesprongen worden, springen er vaak heel wat nat. Zo zijn er 69 sprongen gemaakt waarvan er 22 in het water belandden.

Het was een avondwedstrijd dit keer in Vlist. De jeugd had er zin in. Er kwamen 24 springers zich meldden dit keer bij Mieke.

Het is leuk om te zien dat de jeugd t/m 9 jaar toch steeds beter gaan springen. Waar er in het begin van het seizoen soms nog geen 3 springers die zich meldden om mee te springen. Het waren er nu 9. Zij hebben met elkaar 5 nieuwe pr’s gesprongen.
Het begon al in de eerste ronde waar Reinier Rietveld met 6.63 meter en Robert Benschop met 6.44 meter een nieuw pr sprongen.
In de tweede ronde liet Paola van der Paauw het er niet bij zitten. Ook zij sprong een nieuw pr van 7.12 meter. Zij ging zelfs, na Gerben van Schaik, dit seizoen als tweede springer in haar categorie over de 7 meter heen. Zij waren de enigste twee die in deze ronde over het water sprongen. In de derde ronde was het nog een spannende strijd om de derde plaats. Arjan Mulder ging goed over en had tijd om wat te klimmen. Hij sprong naar een afstand van 6.59 meter. Hij verbeterde zijn pr met meer dan 1.5 meter. Ook Robert Benschop waagde een poging en kwam met hetzelfde resultaat. Hij had ook een nieuw pr ook 6.59 meter. Helaas het was net niet genoeg voor een prijs.
Zo was de uitslag. Gerben van Schaik eerste met 7.49 meter. Paola van der Paauw tweede met 7.12 meter en Reinier Rietveld derde met een afstand van 6.63 meter.

Bij de jeugd va 10 jaar moest je weer meer dan 8 meter springen om in de prijzen te vallen.

Ook hier in de eerste ronde al vele nieuwe pr’s. Kathy Baars opende de pr aanval met een afstand van 6.53 meter. Daarna was de beurt aan Doriene van der Stok. Zij sprong 7.92 meter. Kelly van Schaik kon het net even beter en sprong 8.25 meter.
Ook Stefan Baas ging ruim over de 7 meter heen. Hij sprong 7.77 meter. En Remco Benschop eindigde in deze ronde de rij pr springers. Hij sprong een afstand van 6.97 meter.
In de tweede ronde ging Kathy Baars zelfs over de 7 meter heen en Doriene van der Stok over de 8 meter. Ook Mariëlle Baas sprong in deze ronde een nieuw pr van 6.83 meter, die zij in de derde ronde ook weer verbeterde naar 7.12 meter. Het was heel wat tellen en puzzelen. Het waren niet alleen pr die eraan gingen. Geert Brokking had dan geen pr gesprongen. Hij sprong wel zijn beste seizoensafstand van 8.59 meter en won daarmee de eerste prijs. Kelly van Schaik deed nog een poging om haar pr te verbeteren, maar sprong nog een keer 8.25 meter. Zij won hiermee de tweede prijs. De derde prijs ging naar Doriene van der Stok. Zij sprong 8.09 meter.

Allen gefeliciteerd met jullie prijs.

Paola van der Paauw, Reinier Rietveld, Arjan Mulder, Mirjam Oosterom, Kelly van Schaik, Brenda van Zelderen en Dennis van Duin gefeliciteerd met jullie nieuwe pr.

Robert Benschop, Kathy Baars, Dorine van der Stok, Stefan Baas, Mariëlle Baas en Remco Benschop jullie twee keer gefeliciteerd met jullie nieuwe pr’s.

Er is genoten van jullie sprongen en geklapt en getoeterd voor alle nieuwe pr’s.

De volgende wedstrijd is op donderdag 2 augustus om 19.00 uur in Polsbroekerdam. Alle tijd dus om nog flink te trainen om nog meer pr’s te laten sneuvelen. Ik weet niets van records en aantallen, maar dit jaar zijn het er wel heel veel. Ik ga het allemaal aan de statistiekenman navragen en laat jullie weten wanneer er een record gebroken is.