2006-06-11 20:38

Corné Spruit springt 17 meter

Polsbroekerdam. Afgelopen zaterdagavond tijdens het kampioenschap van de Lopikerwaard was het Corné Spruit (Snelrewaard) die 17.02m liet noteren

Hiermee is hij de 4e springer die als jongen de 17 meter wist te passeren.

Het was lekker weer in Polsbroekerdam, uitstekende omstandigheden om verre afstanden te kunnen springen. Dit werd ook zeker gedaan. Bij de jongens zaten de uitslagen ver uit elkaar. De favoriet Corné Spruit ging als eerste de finale in met 15.28m. Als tweede was het Dennis van Zelderen die zich in de finale wist te springen met 13.92m, tevens een persoonlijk record. Hij bleef echter niet op de tweede plek staan, Gustian Roskam (Oudewater) kwam als derde de finale in, en wist zich naar de tweede plek te springen met 14.30m. Corné Spruit won met overmacht. In zijn allerlaatste sprong, tevens de laatste sprong van de wedstrijd, maakte hij dé formidabele sprong van 17.02m, waarmee hij de Kampioen van de Lopikerwaard werd.

Bij de senioren ging de strijd tussen Bastiaan de Bruijn (Lopik) en Erik Bos (Waarder). Beide springers lieten in de voorronde een 17meter afstand noteren. Erik Bos sprong zich als eerste de finale in met 17.35m, waar hij in zijn eerste finale sprong nog een schepje bovenop wist te doen: 17.64m. Bastiaan kwam de finale in met 17.17m, maar wist deze sprong niet te verbeteren. In zijn laatste finalesprong kwam hij nog wel tot een mooie afstand van 17.11m.

Bij de junioren waren er veel springers afwezig. Christiaan Spruit (Snelrewaard) ging met de beste papieren de finale in. Met 7cm minder kwam Jan-Willem de Groot (Kamerik) als tweede in de finale. Kenneth Broos kwam als derde, maar kon helaas zijn wedstijd niet uitspringen vanwege een blessure. In de finale deed zowel Christiaan als Jan-Willem een schepje bovenop hun voorronde afstand. Weer scheelde het niet veel. Christiaan wist uiteindelijk te winnen met 15.73m. Net als de vorige wedstrijd wist zijn broertje Corné bij de jongens verder te springen.

In de damescatagorie was het de klassementsleidster Wendy Helmes die in haar 2e sprong 13.68m liet noteren. Dit was uiteindelijk de winnende afstand. Carla Bos (Bodegraven) kwam niet verder, maar maakte wel een mooie sprong van 13.17m en werd tweede. Derde werd Dymphie van Rooijen (IJsselstein) met een mooi persoonlijk record van 12.98m. De titelverdedigster Margriet Kamphof (Linschoten) wist niet verder te springen dan 12.25m en werd hiermee vijfde. Liesbeth de With (Benschop) sprong zich afgelopen donderdag nog naar de eerste plaats met 13.63m, maar deze wedstrijd wilde het niet helemaal lukken en eindigde ze als 4e met 12.52m.

De jeugd was ook weer fanatiek aan het springen deze avond. Wel 35 springers deden mee. Bij de oudste jeugd won Matthijs van Rooijen (IJsselstein) met een verre sprong in de zeven meter.

Aanstaande woensdagavond om 19.00uur wordt er weer een wedstrijd gehouden in Jaarsveld. Deze wedstrijd wordt gesprongen ter voorbereiding op het kampioenschap van Jaarsveld dat aanstaande zaterdag 17 juni, 14.00uur wordt versprongen.