Jaarsveld
2023-08-14 8:24

,br>Groothedde de sterkste in Jaarsveld


Met een lastige zijwind werd zaterdag met de polsstok gesprongen om de Sjors Overbeek Bokaal.

De spannendste strijd werd gestreden in de damesklasse. Laura Maaijen (Haastrecht) opende direct de wedstrijd door in haar eerste poging te komen tot 14.96 meter. Dit zou uiteindelijk genoeg zijn voor het brons. Demi Groothedde (Jaarsveld) begon de wedstrijd sterk en liet 15.15 meter noteren in haar eerste poging. Het was echter Tessa Kramer (Amersfoort) die met 15.25 meter aan de leiding ging na de eerste ronde. Kramer wist haar afstand uiteindelijk te verbeteren tot een keurige 15.93 meter. Dit bleek niet genoeg - het was Groothedde die in haar derde poging met een formidabele sprong van 16.25 meter de bokaal op haar naam mocht schrijven.

Bij de senioren ging de strijd tussen Jaco de Groot (Kamerik) en Erwin Timmerarends (Montfoort). De Groot wist in zijn derde poging tot 20.25 meter te komen. In de finale wist Timmerarends hier nipt voorbij te springen met 20.39 meter en zo won hij de 6e editie van de Sjors Overbeek Bokaal. Chris Anker (Vlist) complementeerde het podium met 18.65 meter.

De junior Hidde van Dam (Montfoort) zette in zijn eerst poging 18.21 meter neer. Al zijn volgende pogingen eindigden in het water en daarom moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. Het was Mark van der Horst (Schoonhoven), de nummer twee van het ABZ De Samenwerking klassement, die de wedstrijd op zijn naam schreef met 18.65 meter. Harmen Timmerarends (Montfoort) zette in zijn eerst omloop 17.86 meter neer en wist deze afstand niet meer te verbeteren en moest genoegen nemen met het brons.

In de meisjesgroep was het Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat), klassementsleider in het ABZ De Samenwerking klassement, die de wedstrijd op haar naam schreef met 13.20 meter. De Benschopse Isabel Overbeek kwam enkele centimeters te kort en moest met 13.12 meter genoegen nemen met het zilver. Esther Wesselink (Montfoort) complementeerde het podium met 12.32 meter.

Veel afmeldingen waren er in de jongensgroep waar Jelle de Ruijter (Oudewater) de finale in ging met de beste papieren. Hij moest uiteindelijk met 15.91 meter genoegen nemen met een tweede plek. Ferran Houdijk (Polsbroek) kon zijn reeks met mislukte sprongen ombuigen door in de finale tot 17.17 meter te komen en wist hiermee de bokaal te winnen. Thijs van Oort (Lopik) werd met 13.98 meter derde.

Augustus is de finale maand van het polsstokseizoen. Zaterdagmiddag zal het Hollands Kampioenschap worden gesprongen - de belangrijkste wedstrijd van het seizoen in de Hollandse regio - op de schansen in Kockengen.