Polsbroekerdam
2021-07-25 23:09


Succesvolle Polsstokdag in PolsbroekerdamZaterdag 24 Juli 2021 was er de jaarlijkse Polsstokdag, met oliebollen, oude trekkers, melkbussen, gestapelde kazen tussen de aardappelmanden en de veilingkisten die zorgde voor een mooie aangeklede accommodatie. Ook waren er kinder speel faciliteiten, slingeraap en dit jaar, boerenklompen en een Landwinkelpakket voor de prijswinnaars van de JEVA Bokaal.

Het thema was heel eigentijds; Boerín aan de Dam. Dit was een ode aan alle boeren in Nederland die dagelijks met liefde zorgdragen voor hun dieren en de basis zijn van een wereldwijd erkende kwalitatief hoogstaande voedselketen, zoals Nederland die heeft en waarvan nu vele jonge ondernemers in een lastige tijd zitten. Maar bovenal omdat vele springers en sponsoren zijn gelinkt aan onze voedselketen of in de agrarische wereld werkzaam zijn. Het was ook een feestje voor het organisatie comitť om hiermee aan de slag te gaan, na ruim 1,5 jaar stilzitten, dus de kinderen konden chips maken van verse aardappels en natuurlijk koe melken en kruiwagenrace doen, voor de kleinsten was er een veilige zandbak, terwijl de ouders op afstand, met heerlijk weer, 2 mooie wedstrijden konden beleven.

En er was genoeg te beleven bij de wedstrijd om de JEVA Bokaal! In de ochtend wedstrijd was het de beurt aan de 2e klasse springers, of te wel onze aanstormende talentjes. En daar werden weer 8 PR sprongen gemaakt.

In de mixklasse won Niels Levering ( Haastrecht) met nieuw PR van 16,47 cm de eerst prijs, Ferran Houdijk,( Polsbroek) sprong 2x een nieuw PR en werd met een afstand van 14,48cm daar eerste in de Jongens A. Gisella de Bruin uit Lopik, sprong ook 2x een nieuw PR 11,93cm nam ze de prijs bij de meisjes A mee naar huis. Bij de Jongens C sprong Reinier de Bruin uit Linschoten een PR met afstand 11,92 en werd daar eerste mee. Om half 3 begon de eerste klasse wedstrijd, daar hadden we in de hele wedstrijd slechts 1 PR, van Nikita van Dijk uit Kamerik, zij werd er mee 3e bij de meisjes Top Klasse.

Spanning in alle categorieŽn

De 1e klasse wedstrijd werd geopend door regerend Nederlands Kampioen Rian Baas en er zat vuur in de wedstrijd en de handjes gingen regelmatig op elkaar. Het balletje moest regelmatig worden uitgegraven, waardoor het een mooie opbouwende wedstrijd was. Thomas van Midden (Vlist) sprong een zeer goede en stabiele wedstrijd, maar de winst ging naar Jaco de Groot (Kamerik). Hij kwam tot 20.49 meter.

Ook bij de dames was het spannend. De klassementsleider Fabienne Overbeek sprong 14.72 exact dezelfde afstand als haar wedstrijd op woensdag, waar ze opnieuw 2e mee werd. Dat was bijzonder. De winst ging echter naar Laura Maaijen die tot een afstand van 14.79 meter kwam. Een andere bijzondere statistiek uit de wedstrijd was dat er 4 dames waren, Nicole Uitman, Rianne de Regt en Lisanne Schild en Joriene Baas, die sprongen allemaal exact de zelfde afstand van 12,59 cm, in dezelfde wedstrijd. Dat is in al die jaren nog nooit gebeurd.

De boerin van de dag mocht de klompen uitreiken aan de winnaars. De sponsor van de JEVA Bokalen, dhr. Van Amerongen, mocht de Landwinkelpakketten en de prijzen uitreiken.

Senioren: Jaco de Groot, 20,49 cm, Thomas van Midden 20,16 cm, Erwin Timmerarends 20,09cm

Junioren; Reinier Overbeek 19,55cm, Hidde van Dam 17,86cm, Ruben van Eijk 16,18cm.

Jongens; Roy Velis 16,81cm, Rick Cazant 16,35cm, Ratja Bleijenberg 15,54cm

Dames; Laura Maaijen 14,79, Fabienne Overbeek 14,75, Demi Groothedde 14,63cm,

Meisjes Top: Thalina van de Wind 13,73cm Lieke Stolwijk 13,71cm, Nikita van Dijk 13,24cm.

Daarna was er terwijl het wat regende tijd voor de Slingeraap, waarbij Slootjes de kraan had gesponsord, en er vele sprongen aan het touw gemaakt werden en de wisselbokalen uitgereikt werden aan: Noa de Haan, Jaco de Groot, Laura Maaijen en Roy Velis. Volgende week zijn de springers naar Friesland voor de NFM in It Heidenschip, voor de jacht op het fel begeerde gouden hangertje!!!!