2004-08-22 17:20

Slechte "generale" voor Hollandse springers

Als het spreekwoord telt, dat een slechte "generale" wedstrijd garant staat voor een goede volgende, dan gaan de Hollandse springers volgende week tijdens het Nederlands Kampioenschap (in It-Heidenskip) hoge ogen gooien

Want bij de wedstrijd om de triangelcup van afgelopen zaterdag, in Polsbroekerdam, waren de winnende afstanden dan misschien redelijk, in de breedte werd er maar matig gesprongen.

"Natuurlijk hadden we heel veel last van de forse tegenwind vandaag, maar ik ben zeker niet tevreden met mijn afstand", aldus Jaco de Groot die in de juniorengroep, met 16.83m, de verste afstand van de dag sprong. De nationaal recordhouder bij de junioren ( hij sprong op dezelfde schansen afgelopen juni een afstand van 18.74m) voorziet voor aankomende zaterdag een hele mooie wedstrijd, want ook zijn grootste concurrent (Hannes Scherjon) sprong dit jaar al meerdere keren over de 18m. Bastiaan de Bruijn, uit Jaarsveld, werd met 16.21m tweede, en de derde plek ging, met 16.03m, naar Floris van Elzakker uit Linschoten.

Bij de senioren (waar Tino Leliveld en Pieter Verweij ontbraken) pakte Theo van Kooten, uit Driebruggen, met 16.49m zijn eerste dagtitel van dit seizoen. Met 16.35m werd Erik Bos, uit Waarder, tweede en met 15.99m sprong Pieter Hielema, uit Rotterdam, zich naar een derde plek.

De gebroeders Spruit (uit Snelrewaard) maakten in de jongensgroep opnieuw de dienst uit. Uiteindelijk trok Christiaan met 15.54m aan het langste eind. Corné werd met 14.88m tweede, en met 13.44m werd Bastiaan van Oort (uit Lopik) derde.

In de damesgroep was het helemaal een matige vertoning. Daar pakte Carla Bos de titel. De Bodengravense, die tijdens de doordeweekse wedstrijd nog haar persoonlijk record wist aan te scherpen tot 13.84m, kwam nu niet verder dan 12m precies. Carolien de Groot, uitkomend inde dames-B groep, pakte met 11.64m het zilver, en de jonge Wendy Helmes, uit IJsselstein, sprong zich met 11.58m naar een derde plek.

Aanstaande zaterdag is alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Het is tevens ook de belangrijkste, want dan wordt er vanaf 14.00 uur in het "Friesse" It-Heidenskip gesprongen om het Nederlands Kampioenschap.