2018-08-27 20:02

Roy Velis (Benschop) werd met 11.32 meter de enige Hollandse winnaar. Hij won in 2014 voor het eerst en won het Nederlands Kampioenschap vervolgens vijfmaal achtereen, iets wat geen enkele andere springer eerder deed. Dit bewijst de overmacht van Roy in de jeugdcategorieën. Tijdens de wedstrijd in Polsbroekerdam kwam Mads Tolsma (Berlikum) het dichtste bij (10.68 meter), echter sloeg ook hij een groot gat met de concurrentie. Nummer drie werd Erwin Lefferts (Buitenpost). In de categorie tot en met 10 jaar wisten Hollandse talenten geen potten te breken. Linschotenaar Julian van der Wind kwam met 8.60 meter een halve meter tekort voor het podium. Sietse Lefferts (Buitenpost) won hier de wedstrijd. Met zijn afstand van 10.45 meter liet hij zien ook al klaar te zijn voor de volgende jeugdcategorie.

Bij de meisjes (11/12 jaar) presteerde de Benschopse Meike Zijderlaan erg goed. Ze sprong een nieuw persoonlijk record en kwam uit op 9.56 meter, waarmee ze het brons veroverde. Bijna net zover kwam Nikita van Dijk (Kamerik), die ook een persoonlijk record sprong. Echter kwamen beide bijna een meter tekort om Hilde van der Weij (St. Jacobiparochie) van de titel af te houden. Zij kwam tot een formidabele jeugdafstand van 10.31 meter. Ook in de meisjes tot en met 10 jaar sprong een Hollands meisje haar beste afstand ooit. Lisanne Cazant (Kockengen) kwam tot 8.16 meter en pakte hiermee de tweede plaats. Berber Haanstra (It Heidenskip) pakte hier de titel met 8.40 meter, waardoor drie van de vier titels naar Friesland gingen.

Aankomende zaterdag (1-9) zal het Nederlands Kampioenschap plaats vinden in Burgum (FR).