Polsbroekerdam
2018-06-10 22:52

Beide wedstrijden werden versprongen onder relatief lastige weersomstandigheden, een straffe noorderwind. Echter deerde dit Reinier Overbeek (Benschop) en Dymphie Baas (Oudewater) dit er niet van om de schansrecords te verbreken. Overbeek deed dit zelfs tweemaal. Op woensdag kwam hij tot 18.95 meter en zaterdag won hij de jongenswedstrijd met 19.02 meter, waarmee hij het record in totaal dus 10 cm. wist te verbeteren. Dymphie Baas sprong op de woensdag wedstrijd 17.22 meter, waarmee ze ruim verder was dan haar eigen oude schansrecord (16.53m).

Bij de senioren was het Jaco de Groot (Woerden) die beide wedstrijden wist te winnen. Tijdens de JEVA-bokaal kwam hij tot 19.45 meter. De nummer twee van het De Samenwerking-klassement Wouter van Midden (Vlist) wist zich na twee mindere wedstrijden nu weer naar een hoge positie te springen (19.28m). Erwin Timmerarends (Montfoort) kwam ook nog dichtbij, echter was zijn 19.02 meter slechts voldoende voor een derde plaats.

Zoals eerder vermeld sprong Dymphie Baas op woendag een nieuw schansrecord en won hiermee de wedstrijd. Op zaterdag echter waren de rollen volledig omgedraaid. Baas leek de beste papieren te hebben voor de titel, echter zette Wendy Helmes (IJsselstein) in haar laatste sprong een keurige 15.59 meter neer. Baas bleef hier steken op 15.22 meter, waarmee de titel dus naar Helmes ging. Derde werd Kimberley Engelhard (Gouda) met 14.09 meter. Nederlands Kampioene Fabienne Overbeek (Benschop) viel op woensdag geblesseerd uit en bleek een breuk in haar enkel te hebben.

Junior Richard van Bemmel (Utrecht) was heer en meester op de schansen in Polsbroekerdam. Zijn 16.87 meter was voldoende voor de overwinning, voor nummer twee Matthieu van Vuuren (Benschop). Waar Daniel Cluistra (Haastrecht) zich niet wist te plaatsen, wist zijn concullega Chris Anker (Vlist) dit wel te doen. Zijn 16.26 meter was voldoende voor een derde plaats.

De meisjeswedstrijd werd gewonnen door Demi Groothedde (Jaarsveld). Met een afstand van 13.54 meter was zij Lizanne Schilt (Polsbroek) de baas. Schilt liet wel een persoonlijk record neerzetten (13.18 meter), echter kwam ze hiermee dus tekort. Het was al haar derde persoonlijke record van het seizoen, waarmee ze dus flinke progressie laat zien.