2015-06-26 12:43

Informatie Tweekamp Burgum

De jaarlijkse Tweekamp werd door de Friese deelnemers vaak gezien als een \'verplicht nummer\'. Door de recente verliezen van de Friezen in 2012 en 2014 is het tij gekeerd.

De Tweekampstrijd leeft bij de Friezen als nooit tevoren. De laatste Tweekamp in Burgum (2002) werd door de Friezen nog gewonnen met een verschil van 17.67 m. Maar de minimale verschillen van de laatste jaren hebben ertoe bijgedragen dat de Tweekamp is uitgegroeid tot een aansprekende wedstrijd. De twee nationale records van respectievelijk Bart Helmholt, 21.55 m en Dymphie van Rooijen, 16.91 tijdens de laatste editie in Linschoten zijn daarvan het bewijs. Er wordt om die reden uitgekeken naar een spectaculaire wedstrijd.

Omdat de 'Hollanders' de mogelijkheid geboden wordt om vanaf donderdag, 2 juli te bivakkeren op camping Bergumermeer zal er ruime gelegenheid worden geboden om te trainen in Burgum.

De accommodatie "De Jint" is op vrijdag, 3 juli a.s. vanaf 17.00 uur geopend om te trainen voor de Tweekamp.

Op donderdag, 2 juli, vanaf 18.30 uur, is de reguliere trainingsavond van de Ljeppersklup Burgum. Ook dan kan er eventueel een trainingssprong worden gemaakt.

Sportieve groeten en tot zaterdag, 4 juli (of zoveel eerder)

Hans Helmholt (voorzitter Burgum)