2003-06-25 23:15

Floris van Elzakker: Voorbeschouwing TK 2003

Oke het ging de afgelopen jaren slecht tot heel erg slecht met de tweekampen (voor Holland), en vorig jaar hadden we pal voor het tweekamp nóg betere afstanden (toen Pieter Verweij 18,20 m sprong en Remco v.d. Berg 18,19 Meter). En toen gaven we onszelf al een beetje kans.

Maar nu is het denk ik toch een keertje allemaal beter…. Alleen al afgelopen wedstrijd dat Margriet Kamphof een vette 14,36 Meter sprong (doordat ze nu moest om Gelieny van der Paauw voorbij te gaan) en er een hele goede voorronde met vele 17 meters en zelfs de 18,42 meter van theo. En als je op dit moment zulke afstanden kan neerzetten dan moet je wel in vorm zijn zou je zeggen hè!

Kijk alle senioren moeten nu elke wedstrijd presteren en vorig jaar was dat minder (dus Theo van Kooten bedankt). En ondanks dat Jarno Knijff , Margriet Kamphof en Jaco de Groot bijna al hun wedstrijden in hen groep winnen motiveren zij de rest om nog beter te moeten. Zodat je dan zogezegd in "het sms'je" vermeld wordt. En dan hebben we ten slot nog het voordeel dat de meeste Friezen om een een of andere reden Joure vrezen (hoorde ik), en daar hebben wij minder last van. Wij hebben hooguit lichte angst voor het woord "tweekamp"!!

Maar ik wil bij deze echt beide ploegen een hele sportieve wedstrijd wensen, ondanks dat ik dit in het "holland"-perspectief schreef. Groeten en een hele leuke wedstrijd gewenst

Floris van Elzakker