2008-08-10 19:25

Thuisspringers pakken het Kampioenschap van Linschoten

De lucht voorspelt niet veel goeds bij aankomst in Linschoten, terwijl er zich nog een aantal mensen wagen aan het spijkerbroek hangen, druppelen er nog een aantal springers binnen.

Het blijft droog en we blijven optimistisch. Als de wedstrijd begint zien we dat de springers gelijk de kansen pakken die ze krijgen. Als de tweede ronde bijna gesprongen is zien we de kringen van de druppels in het water verschijnen. Eerst nog heel even negeren, maar dan blijkt toch dat het materiaal te glad wordt en dat de wedstrijd moet worden gestaakt. Ook uit de lichtere wolken blijft regen vallen en er wordt door de TC besloten de wedstrijd verder af te lassen. De springers en supporters verzamelen zich in het gezellige clubhuis, waar nog tijd is voor een drankje en een praatje.

Senioren
Bij de senioren werden Jaco de Groot en Theo van Kooten als kanshebbers voor het kampioenschap genoemd. In de eerste sprong verraste Bertjan van Vliet iedereen met een prachtige afstand van 17.40. In de eerste ronde sprongen ook Theo van Kooten en Jaco de Groot over de 17 meter (17.74 en 17.93). De strijd leek beslist, maar Jaco de Groot liet zien dat hij 17.93 eigenlijk niet ver genoeg vindt en sprong een geweldige afstand (20.22) om bij zijn thuisclub het Kampioenschap te pakken..

Dames
De Hollandse dames zijn in vorm, en dat is te zien in de uitslagen. 5 dames sprongen in de eerste ronde over de 13 meter en 1 dame sprong zelfs over de 14 meter. Vorig jaar won Wendy Helmes het Kampioenschap van Linschoten bij de dames met een afstand van 13.92. Dit jaar was het de plaatselijke favoriete Margriet Kamphof de er met het goud vandoor ging. Met een afstand van 14.59 werd zij Kampioene van Linschoten. Het zilver ging naar de klassementleidster Dymphie van Rooijen met een afstand van 13.85. Jessica Snoek bemachtigde het brons met een uitstekende afstand, 13.65.

Junioren
Bij de junioren beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De vier junioren (Christiaan Spruit, Jan-Willem de Groot, Corné Spruit en Kenneth Broos) die bovenaan in het klassement staan zijn alle vier lid van polsstokvereniging Linschoten en sprongen een thuiswedstrijd. Corné Spruit sprong in de tweede ronde een mooie afstand van 17.12 waarmee hij kampioen van Linschoten werd. Niels Koetsier bevestigt dat hij in vorm is met een geweldig pr, 17.09, dit bezorgde hem de tweede plaats. Derde werd klassementsleider Christiaan Spruit met een afstand van 16.66.

Jongens
Bij de jongens is het moeilijk om te voorspellen wie er met de titel vandoor zou gaan. Alle jongens die in de categorie Topklasse springen, hebben bewezen 15 of 16 meter te kunnen springen. Rick Barten, de plaatselijke favoriet zette in zijn eerste sprong een uitstekende 15.93 neer. In de tweede sprong was er niemand die verder sprong en hiermee werd Rick Barten Kampioen van Linschoten. Wilco van Amerongen werd tweede met een afstand van 14.81 en de derde plaats ging naar Felipe Roskam, 14.64.