NFB
2021-06-18 22:13


Wedstrijdreglement 2021 en FVV 2021



In maart is het nieuwe NFB wedstrijdreglement 2021 vastgesteld. De belangrijkste wijziging is het vervangen van de Nationale Competitie door de Nationale Wedstrijden en verder zijn er vooral zaken aangepast die beter of vollediger zijn beschreven (o.a. m.b.t. records) en ook enkele nieuwe punten (o.a. m.b.t. het ledscherm en de functie bediener meetapparaat).

In april zijn er n.a.v. de het rapport "Aanbevelingen meten" nog wijzigingen voor in het wedstrijdreglement vastgesteld. Omdat de tijd te kort was om nogmaals het WR aan te passen, zijn deze wijzigingen verwerkt in een aantal tijdelijke tabellen in het FVV. Bij de eerstvolgende WR aanpassingsronde zullen die wijzigingen definitief verplaats worden naar het WR.

Voor de FLB zijn er enkele nieuwe tabellen in het FVV opgenomen m.b.t. de ingevoerde 3e klasse, het aanvullen van de finaleplaatsen, de prijsuitreiking en de kleding.

Zoals elk jaar zijn in het FVV ook de tabellen m.b.t. de schansindeling weer aangepast aan de nieuwe situatie en zijn er enkele kleine verbeteringen doorgevoerd.

Zowel het nieuwe WR als het nieuwe FVV zijn te vinden op de website van de NFB op tabblad Reglementen.


>> FVV 2021
>> Reglement 2021